lunes, 23 de noviembre de 2020

Pili Cugat i Carlos Lupprian presenten "Poesia Amiga"

 

"La il·lusió ens dóna la força que ens empeny a dibuixar nous somnis. La poesia ens agafa de la mà per descobrir tot un món de sensacions. La vida ens sorprèn, dolça i amarga, feréstega i generosa, i ens condueix per camins de vegades boirosos i de vegades plens de llum"

Qui sap si fou la força de l’Ebre qui va unir artísticament a Pili Cugat amb Carlos Lupprian. La remor de les seues aigües va captivar des del primer moment a Carlos, empenyent-lo cap a un renaixement que el conduiria a la descoberta de nous paisatges i nova gent de terres de riu i de muntanya, abraçades per la mar Mediterrània. 

I fou tal vegada aquesta confluència d’emocions cap a un riu vertebrador de paisatges canviants, de pobles germans i muntanyes que conviden a la descoberta, qui va ajudar a gestar els versos, i el seu camí cap a la cançó, i després, la primera criatura, el primer disc de Pili i Carlos, Jocs d’aigua, al 2018. Una declaració d’amor a la vida, al pensament i als paisatges que els va unir. 

Dos anys després han tret a la llum el seu nou disc Poesia Amiga (Rocket Music, 2020). Cançons sorgides a partir de poemes acuradament escollits, d’alguns dels millors poetes actuals de les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona.  Una fórmula diferent i sofisticada, on s’uneix la veu amb ànima de Pili Cugat amb les composicions polièdriques del guitarrista i compositor Carlos Lupprian, acaronades per l’elegància del violoncel de Nàiade Martínez. Un conjunt de composicions fidels a cada poema i a la personalitat dels seus autors. Un regal per als sentits també a nivell visual, amb un disseny acurat i el valor afegit de les il·lustracions de l’Ignasi Blanch.

"Poesia Amiga" convida a la descoberta de les veus de grans amics poetes de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, amb qui han compartit moments molt especials, i les seues poesies han acabat prenent forma de cançó.  Carlos Lupprian, fidel al caràcter del poema i al tarannà del poeta, ha treballat una composició amb una musicalitat lligada a l’esperit dels versos.

"Poesia Amiga"  és per ells un petit gran diari que a manera de cançons, reflecteix una etapa molt marcada de les seves vides, estretament lligada a la poesia i l’amistat amb els poetes. Aquesta etapa també ha motivat a Pili Cugat a escriure poesies relacionades amb certs aspectes que viu intensament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario