viernes, 3 de diciembre de 2021

Panorâmica ens presenten "Saber y perder"

"Saber y perder" (Segell Microscopi, 2021) és el sisè treball d'estudi de la banda d'indie rock Panorâmica.

Des del seu últim llançament el 2018, la banda ha estat treballant en aquests temes buscant consolidar el seu so i prioritzant la composició col·lectiva enfront de les individualitats, resultant cançons més sòlides que treuen a la llum el veritable so de la banda.

A les lletres, que acostumen a jugar entre l'ambigüitat i aspectes més abstractes, sorgeixen temàtiques principalment personals i amb el denominador comú de les relacions humanes.

'Sabem que no fem res de nou, però també sabem que l'autoconeixement i l'exploració interna tenen un poder irrefutable; aquest és el nostre camí actualment'.

En aquesta ocasió, Panorâmica ha confiat el seu so al mateix estudi amb el qual ja va treballar en el seu disc "4" (Blind Records, 2013) i que tan bon resultat va donar.

Aquest treball es compon de dos temes completament inèdits que són 'Saber y Perder' i 'Euforia'. El single es complementa amb una altra cançó, 'Segunda Parte', rescatada de les sessions d'enregistrament del seu anterior treball de 2018, totalment remesclat i remasteritzat.

'Saber y Perder' tracta de situar a l'oient davant les situacions on, sabent que la victòria està a la teva mà, decideixes perdre per decisió pròpia. Aquest és un signe que vas assolint cotes de maduresa considerables. Aquesta cançó té so 100% Panorâmica i així hem volgut reflectir-ho.

A 'Euforia' s'amaga un viatge cap al llindar entre el fet real i l'irreal. El somieig com a experiència i el desig com a motor. A 'Euforia' podem destacar el treball de producció a l'estudi, mà a mà amb Gerard Giner, que ha portat la cançó al terreny d'ingravidesa.

'Segunda Parte' constata que les segones oportunitats porten adossades una motxilla de fracàs. Aquesta cançó és una de les primeres composicions que va fer la banda al reprendre l'activitat musical el 2018. Està enregistrada per Josema Rubio (TUP) i mesclada per Santos Berrocal (Blind Records).

Panorâmica es forma el 2008 a Mataró.En la seva primera etapa (2008 - 2014) treuen a la llum 4 treballs d'estudi i realitzen més de mig centenar de concerts en sales de Barcelona, ​​Madrid, i a festivals del circuit indie. Guanyadors del Musicart 2009 (Sant Andreu de Llavaneres - Barcelona) i del Concurs del Festival de Música de Lledoners 2010 (Lledoners - Barcelona).

En la segona etapa (a partir de 2018) editen 'Era Esfera' i ara estrenen aquest nou treball 'Saber y Perder'.

'La filosofia de Panorâmica és transversal i horitzontal. Creiem en l'expressió Panorâmica en tota la seva amplitud. Deixem de banda el concepte de banda on el líder centra l'atenció i li cedim el protagonisme al grup'.

Els músics i l'equip tècnic: Toni Ballesteros, baix i cors, Daro Navarrera, bateria, Marcos Ceprián, guitarres elèctriques, Javi Gómez, guitarra elèctrica i veu principal i Àlex Salguero, teclats a “Euforia”.

Enregistrat a Blind Records, el 23 i 24 de gener de 2021. Mesclat per Gerard Giner i masteritzat per Ángel Medina. Fotografies d’Abel Roca i disseny de portades de Raül Sala. Videoclip de Carlos Rufete (Contrafilms).

'L'estudi de gravació, la portada, les fotos, el videoclip, el segell ... Podem dir que tenim davant nostre un producte 100% local i de km 0. Tot això ha estat possible gràcies a la col·laboració de gent que ens envolta i que ens ha donat suport en aquesta nova aventura, la qual cosa ens omple d'alegria'.

No hay comentarios:

Publicar un comentario