sábado, 16 de julio de 2022

XEBI SF dissecciona el primer amor d'estiu a 'La Paz', el seu nou single

'La Paz' és el tercer avenç del nou àlbum de XEBI SF, el seu quart treball d'estudi, que estarà disponible després de l'estiu

Produït per Youth (Martin Glover) col·laborador de Primal Scream, The Verve o Paul McCartney entre d'altres i videoclip de Bernarda (Rigoberta Bandini i Diamant Negre, entre d'altres)

'La Paz' és el nou single de XEBI SF i el tercer avenç del seu nou àlbum, que veurà la llum en després d'estiu. Una cançó per aturar el temps que compta amb la brillant col·laboració de Marta Pérez a la veu. Una cançó que serveix com a oda al primer amor, a la força amb què irromp i la pau amb què s'abandona.

La producció d'aquest nou avenç va a càrrec del mític músic i productor britànic “Youth”, col·laborador amb artistes com Paul McCartney, Primal Scream, The Verve (sí, Youth és el productor de 'Bitter Sweet Symphony') més recentment, i ja al seu estudi a Espanya, amb bandes com Cala Vento (en bona part responsables de la unió entre Youth i Xebi).

'La Paz' ve acompanyat d'un preciós i cinemàtic videoclip a Super 8 dirigit pel jove músic i creatiu Barcelonès, Bernarda (Bernat Cuyàs), que ha treballat per a artistes com Rigoberta Bandini o Diamant Negre entre d'altres.

El voler més vulnerable, noble i innocent es barreja amb els primers estralls que provoca la seva pèrdua, l'avantsala a un dolor tan gran com desconegut i que porta, inevitablement, cap a 'La Paz', la calma que ho inunda tot quan desapareix.

El passat compartit serveix com a fil conductor per a l'artista català i director del NEU! Festival qui (des d'un pop preciosista i sensible) és capaç de llançar tornades enganxoses i profundes, com el que adorna aquest nou single, i sobre els quals alerta el mateix Xebi amb enormes dosis d'ironia: "HOLA MITJANS. Són 5 minuts de cançó un BPM de morir de drogat. A veure qui s'atreveix a punxar-lo si no ho canta J".

XEBI SF - LA PAZ

'La Paz' és una cançó de XEBI SF amb la col·laboració de Marta Pérez.

- Producció: Youth - Martin Glover

- Toni Molina – bateria.

- Tom Hagan – baix.

- Albert Dondarza – sintetitzadors.

- Enric Teruel – guitarra elèctrica i sintetitzadors.

- Barreja: Iván Moreno

- Màstering: Victor García

- Videoclip: Bernarda


Als pares de Xebi, uns humils i encantadors gairebé pagesos d'un poble proper a la Costa Brava, no els és senzill entendre d'on ve la passió al seu fill per i per a la música, ni quan va començar exactament tot això. Xebi sí que creu tenir clar quin va ser la seva primera fletxa: quan als 11 anys ho va donar tot en una festa de final de curs, lliurant-se totalment (guitarra de cartró en mà) mentre feia un notable playback de Bon Jovi. Des d'aquell moment —o, potser, quan es va escapar de casa als 14 anys per veure Nirvana en directe— les seves inquietuds i els seus esforços per encaixar en aquest decorat han anat molt lligats a la seva passió i refugi, la música.

Músic, productor i luthier, XEBI SF ha deixat empremta en més de vint discos; centrat aquests darrers anys en la seva carrera en solitari, amb tres discos publicats, ha treballat i col·laborat amb artistes com Paco Loco, Adrià Puntí o Nacho Vegas, entre d'altres, publicant per a Satelite-K, Clifford o Subterfuge Records. Fundador del NEU! Festival, ara centra part de la seva energia al recent creat segell discogràfic NEU!, per tal de publicar i tenir el control de les seves noves cançons, així com per promocionar els treballs d'altres artistes dels quals s'enamori i confiïn-hi, com succeeix en el cas de l'imminent debut de Gáldrick.

XEBI SF té llest el que serà el seu quart disc d'estudi, produït per Youth, Martin Glover, reconegut i prestigiós productor anglès que ha treballat amb artistes que van des de Paul McCartney a Carolina Durante. Per a aquest nou àlbum, enregistrat en algun punt a prop de Granada on Youth dirigeix ​​el seu palau-estudi, Xebi ha tingut la sort de continuar treballant amb la seva estimada banda que l'acompanya des del 2018.

No hay comentarios:

Publicar un comentario