La nova entrega de Sigmund Wilder arriba de la mà de quatre productors de l'elit internacional. El passat 31 d'agost vinent els barcelonins publicaran Olympia, un EP amb 4 temes de la seva darrera llarga durada Desorden, vistos a través dels ulls dels productors Tim Palmer (David Bowie, U2, Pearl Jam, etc), Steve Lió (The Cure, Depeche Mode, Paradise Lost, etc), Sean Beavan (Marilyn Manson, Nine Inch Nails, Guns N Roses, etc) i Paul Corkett (The Cure,Placebo, Biffy Clyro, etc).
Olympia és el llançament amb què Sigmund Wilder celebren el seu cinquè aniversari com a banda. “El projecte va néixer com un experiment, com un d'aquells reptes que dónes per impossibles de inici. Sempre busquem les connexions i el tancament/obertura de cicles i cercles en tot allò que fem i la idea de treballar amb els productors que van donar forma als nostres discos de capçalera sonava a priori tan surrealista com excitant”. Olympia és un projecte que va començar als núvols i va anar aterrant a poc a poc a mesura que els diferents productors amb què contactem anaven mostrant el seu interès a formar part del projecte. “Ens va generar cert xoc veure com els productors dels discos que ens van educar musicalment i ens van empènyer a crear Sigmund Wilder, ens donessin determinats feedbacks sobre les nostres cançons i mostressin el seu entusiasme per remesclar-los segons la seva pròpia visió”.
Els quatre productors que han acabat formant l'All Star que trobem a Olympia tenen un currículum a l'esquena del qual molt pocs poden presumir. A grans trets, aquests són els quatre noms que trobem després dels controls en aquest disc:
Tim Palmer - És un home triat i assenyalat pel dit de David Bowie. L'artista més important de tots els temps li va donar els comandaments dels dos àlbums de Tin Machine. Ha produït discos tan mítics com Southside (Texas), Elemental (Tears For Fears) o God's Own Medicine (The Mission). Va ser nominat als Grammys per les barreges d'All That You Can’t Leave Behind (U2) i immortalitzat al Rock N Roll Hall Of Fame per les barreges de l'àlbumTingues (Pearl Jam). Palmer signa la producció de Fiction Channel. Es va sumar al projecte Olympia ja que segons explica “El tema em va encantar des de la primera escolta. Estic convençut que Sigmund Wilder i jo compartim les mateixes influències musicals”.
Steve Lyon - Reconegut pels seus treballs per a artistes com The Cure, Depeche Mode o Paradise Lost. Al seu currículum ostenta haver estat l'enginyer de so de dos discos clau al background cultural de Sigmund Wilder: Violator i Songs Of Faith And Devotion de Dret Mode. Lió és a més productor (al costat d'Alan Wilder) de Songs Of Faith and Devotion Live i Devotional i ha signat discos com Wild Mood Swings (The Cure) o Permanent Solution (Paradise Lost). Lió explica com “la proposta de Sigmund Wilder va arribar a la meva safata d'entrada i a la primera escolta vaig sentir la vibració i l'entusiasme per col·laborar a el projecte. Àngels és simplement èpica. Està indiscutiblement al top de la meva llista de cançons d'aquest any” i destaca la motivació que li va suposar treballar amb la llibertat total creativa que li va donar la banda. Sean Beavan - Un nom associat al naixement de bandes com Marilyn Manson i Nine Inch Nails. Co-va produir Antichrist Superstar al costat de Trent Reznor i Mechanical Animals (Marilyn Manson), Chinese Democracy (Guns N Roses) i va barrejar The Downward Spiral (Nine Inch Nails). Explica com el va motivar especialment treballar un tema entorn de la figura de Syd Barrett. “Em vaig sentir submergit en la textura i l'emoció que transmet la veu, el batec implacable de la base rítmica i la interacció de les guitarres. L'arranjament és un clar homenatge a la passió per Pink Floyd que comparteixo amb David Martínez”.
Paul Corkett - Un “fitxatge” molt especial per a Sigmund Wilder. Parlem de l'home a qui Robert Smith, el major dels referents i influències de la banda, ha confiat la producció d'un dels seus àlbums clau (Bloodflowers). Corkett és l'enginyer de so responsable de la sonorització de tots els concerts que The Cure ha fet pel món des de temps ancestrals. Un productor que a més ha estat pivotal a la carrera de bandes com Placebo (Black Market Music) o Biffy Clyro (Blackened Sky) i ha signat l'enginyeria de so a discos clàssics de Nick Cave & The Bad Seeds, Bjork o Tori Amos. Qui millor que Paul Corkett per adoptar una cançó que emana des del primer segon l'amor de Sigmund Wilder per aquestes sonoritats? El seu “SÍ” va ser instantani, rotund i sens dubte. Corkett compta com “Em va generar molta curiositat escoltar la música d'algú que cita alguns dels discos que he tingut la gran sort de produir entre els seus discos de capçalera. Sense Tu Va ser Hivern, a més de ser una gran cançó, té l'esperit d'algunes produccions”. Corkett presenta a Olympia
No hay comentarios:
Publicar un comentario