jueves, 23 de marzo de 2023

El català Gáldrick ens presenta el disc "Luz de fondo"

El cantautor català Gáldrick publicarà el proper 3 de juny el seu àlbum debut 'Luz de fondo'. 11 cançons d'una energia imant, d'aquelles amb què automàticament connectes perquè un cop arriben, llancen llaços i no es deixen anar. 'Luz de fondo' és un projecte que neix enlairat per l'amistat de Gáldrick i el músic i productor Enrique Teruel, conegut al panorama musical independent de Girona per la seva participació en bandes com XEBI SF i Howlin' Dogs. El que va quedar com una amistat d'institut, es va reprendre el 2019, quan Gáldrick li va ensenyar els primers temes que compondrien 'Luz de fondo'. Va ser aleshores quan Enrique li va proposar gravar un disc per la seva amistat.

A aquestes primeres cançons se'n van sumar després altres a les que van donar forma abans d'acabar la maqueta, l'estiu del 2020, del que posteriorment ha estat 'Luz de fondo'. Al començament d'aquell any s'incorporava al projecte el músic i productor XEBI SF (Xavier Salvatella), amb qui van gravar el disc entre finals del 2020 i principis del 2021. Enric i Xebi es van encarregar de produir el disc, que es va gravar en diversos estudis (Juglans Music, Estudis 44.1 i El Búnquer) en companyia dels músics Miquel Sospedra (Mazoni, Núria Graham, Refree, Amaia) i Aleix Bou (Amaia, Mazoni, Núria Graham), que es van ocupar, respectivament, de gravar el baix i la bateria.

El disc va ser barrejat per Xebi SF i Carles Xirgu, i va comptar per a l'enregistrament del seu primer single, El tren, amb la col·laboració especial del prestigiós músic i productor asturià Paco Loco. De la seva masterització se'n va encarregar el no menys famós enginyer de so, guanyador d'un Grammy Llatí, Mario G. Alberni (Estudi Kadifòrnia).

Després del llançament de dos singles com "El tren" y "Hoy el cielo se abre", Gáldrick llançarà el seu primer àlbum. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario