sábado, 22 de abril de 2023

Buhos ens presenten nou disc "La nit està que crema"

Buhos, un dels grans grups de música pop en català, torna a estar d’acutalitat amb la publicació de La nit està que crema. El que ja és el sisè disc d’estudi del grup de Calafell s’ha cuinat a foc lent durant tot el 2022 entre l’estudi de Jaume Nin i Can Pardaler, i ha estat coproduït per la banda juntament amb Genís Trani i David Rossell. En aquesta nova col·lecció de cançons altament addictives, el grup liderat per Guillem Solé explora nous camins dins la música festiva, evoluciona i experimenta amb noves sonoritats que deixen de banda les trompetes per submergir-se en el món de en el món de l’electrònica.

La nit està que crema està plena d’històries que transmeten positivisme i fan viatjar a l’estiu, a les festes i als moments compartits amb gent que s’estima. Obre l’àlbum “El món de veritat”, que és una crítica a la manera contemporània de relacionar-se i reivindica comunicar mirant-se als ulls. Segueix “Els millors moments de la vida”, una cançó que relata una breu història d’amor i que és un cant a aquells instants que queden per sempre. “Cerca de ti” és una col·laboració amb Ander Valverde, cantant de Green Valley, que narra la història de dos personatges que s’endinsen a sèries i pel·lícules populars per acabar reconeixent que la millor història és la que es construeix a prop de les persones de l’entorn de cadascú. Continua la cançó que dona nom al disc i que, publicada fa uns mesos, ha estat la cançó més radiada a les ràdios del país el mes de febrer i actualment suma 600K a Spotify i Youtube. “La nit està que crema” evoca aquelles nits en les que es connecta amb algú de forma màgica i que, de sobte, el temps vola cap endavant i es desitja amb totes les forces que la nit no acabi mai. “Arc de Sant Martí” i “Si em tornes a mirar” són cançons 100% festives amb unes lletres que transporten inevitablement a l’estiu.

La cançó més introspectiva del disc és “Quan ho sents” que parla de la música i dels sentiments i emocions que aquesta desperta en les persones. Hi col·laboren Núria López, David Ros i Cesk Freixas. A continuació arriba una altra col·laboració, en aquest cas amb Sara Roy. La cançó es diu “Pura vida” i és una oda a l’amor correspost. Relata aquella sensació d’estar tan enamorat que no fa falta res més. I de nou, arriba una altra cançó d’amor: “La pluja tropical”, un cant pop amb reminiscències dels 80’s i una tornada inapel·lable. Tanca el disc “Podem volar” on juntament amb Pemi Fortuny, l’enyorat cantant de Lax’n Busto exploren la condició humana. Parlen de superació i dels inevitables alts i baixos als que tothom s’enfronta al llarg de la vida.

Buhos és un dels grups referència del present musical del nostre país. Els seus èxits els avalen: “Volcans” amb 16,5M d’streams a Spotify i prop de 10M a YouTube. “Barcelona s’il·lumina” amb 8M a Spotify i “Transmets energia” amb 4M, són clars exemples del bon estat de forma del grup.

No hay comentarios:

Publicar un comentario