lunes, 1 de mayo de 2023

Cristina López ens presenta nou disc amb el single "Presagio"

Amb la tecnologia posada al servei de l'art, l'artista Cristina López llança el primer single del primer disc en solitari, on passat i present es donen la mà.

Presagio, és el primer de nou temes, en què la compositora i cantant també estableix el seu recorregut com a productora musical, explorant una emancipació musical i simbòlica.

El single, que és un crit a l'energia primigènia, està inspirat en el fandango, el primer contacte que va tenir l'artista amb la música. Aquest pal del flamenc, a més, simbolitza el seu origen familiar perquè Huelva és el lloc on neix aquest estil, així com la meitat de la seva família.

El tema suposa un esglaó més en la seva trajectòria, que ja compta amb tres discos com a compositora, productora i intèrpret sent part de companyies com La Prenda Roja o LaboratoriA, a més de col·laboracions en quatre discos més d'altres bandes com Las Migas. Presagi se suma a un camí marcat per una sòlida formació en cant flamenc i producció musical, així com en enginyeria de telecomunicacions. La seva faceta d'enginyera li ha servit per assentar-se en aquesta nova branca del flamenc en què el que és orgànic es mira amb el que és tecnològic.

“En fondre l'electrònica amb el flamenc s'uneixen els meus dos mons. El flamenc conté el pas dels anys i la seva profunditat casa molt bé amb l'aparent fredor de la música electrònica, que amplia la ment de l'ésser humà amb sons mai escoltats abans”, comenta l'artista.

Presagio es llança de la mà d'un videoclip on el tradicional i el tecnològic dialoguen en contrast, però també en sintonia. A partir d'imatges d'arxiu, la cantant i productora presenta moments quotidians de la infantesa en paral·lel amb la figura actual en moviment. La peça, que frega el videoart, es desplega amb un joc de llums que transmeten la part conscient i inconscient de l'ésser humà. “M'interessava apel·lar a les llums i ombres que ens acompanyen a la vida”, conclou.

Sobre el disc

Presagio és el primer dels nou temes que compondran el primer treball discogràfic en solitari de Cristina López. A aquest, li seguiran un segon i tercer single que sortiran l'abril i el maig del 2023, abans del llançament oficial del disc.

Cantaora, compositora, productora musical i investigadora.

Actualment és codirectora de LaboratoriA (flamenc experimental) i La Peça Roja (flamenc i electrònica), companyies en què també compon, canta i produeix. És assídua en projectes de flamenc-jazz com l'Ensemble de Chano Domínguez al costat del Taller de Músics on és la vocalista. Ha participat en projectes interdisciplinaris en col·laboració amb artistes com Pedro G. Romero, Joan Carles Lleida, Isaki Lacuesta i el Niño de Elche, entre d'altres.

Combina la seva faceta artística amb la pedagogia (ESMUC, Taller de Músics i Institut del Teatre), així com amb la investigació en projectes sobre flamenc (Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra) i la tècnica vocal al flamenc (Universitat Ramón Llull- Blanquerna, etc.), on també ha dirigit grups de recerca.

Graduada en cant flamenc a l'ESMUC, també és Enginyera de Telecomunicacions amb especialitat en imatge i so. Compte amb un Màster en ensenyaments artístics d'estudis avançats en flamenc i és diplomada en producció musical a més de completar un Curs Oficial d'Ableton Live a Microfusa (Barcelona).

No hay comentarios:

Publicar un comentario