sábado, 20 de mayo de 2023

Els de Cervera LASTA SANCO ens presenten nou disc "Renéixer"

"Renéixer" és el nou treball de Lasta Sanco,  i representa la lluita per seguir fent allò que més els agrada, una declaració d’intencions amb la música per bandera. El nom del disc evoca la força i tenacitat que ha mantingut la banda després de les complicacions arrel del context pandèmic viscut que va paralitzar la sortida del seu primer llarga durada. Lasta Sanco reneix sense perdre l'essència i a més ens ofereix una nova perspectiva.

Un treball ple d'il·lusió i que ha estat engendrat i auto produït a Cervera (La Segarra), territori natal de la banda el qual es reivindicat en diverses de les cançons que composen l'àlbum, doncs no en va, el renaixement del qual ens parlen des del títol és el de Lasta Sanco però alhora també de la terra que els envolta.

La producció ha anat a càrrec del guitarrista del grup i productor Dario Díaz Valverde. L’enregistrament s’ha fet íntegre a Cervera, amb el tècnic i enginyer de so dels directes de la banda, Manel Pedrós. El màstering s’ha fet a Black Box Mastering i el disseny, fotografia i videoclips van a càrrec de la també cerverina Núria Pulido.

Amb tots aquests ingredients de proximitat, Lasta Sanco posa en valor i reivindica La Segarra com una terra viva, potent i creativa: “l’orient de ponent”, així és com la descriuen. Una clara reivindicació del territori i l’orgull que senten per ell.

Les seves lletres, creades col·lectivament i en primera persona,  ens parlen de la pagesia, l’amor cap a la seva ciutat i les experiències viscudes en ella,  abraçant totes les emocions com a part de la vida i aprenent de la seva transformació i evolució, apostant més que mai per la llengua catalana, però tenint sempre present el lingala, llengua bantú d’origen centre africà i el castellà.

I finalitzem convidant-vos a sentir el ràdio edit de "Bana ya monde" ("els nens del món"), cançó seleccionada pel videoclip que acompanyarà l'àlbum i que molt probablement es convertirà en una de les cançons d'aquest estiu...

No hay comentarios:

Publicar un comentario