domingo, 13 de agosto de 2023

La quarta edició del Circuit Viu

En Viu, l’Associació Valenciana de Sales de Música en Directe, ha anunciat la programació de la quarta edició del Circuit Viu. Enguany, aquest projecte de dinamització del panorama musical valencià comptarà amb 20 concerts en 19 sales de tot el territori amb un total de 29 bandes. Circuit ViuLes actuacions tindran lloc entre els mesos de setembre i novembre de 2023 i donaran a conéixer un conjunt de projectes musicals que combinen artistes emergents i consolidats d’estils molt eclèctics. La iniciativa té com a objectiu difondre la riquesa i la diversitat musical que caracteritza la Comunitat Valenciana. Les entrades es poden adquirir en el web www.circuitviu.es.

El Circuit Viu va nàixer a l’estiu de l’any 2020, en plena pandèmia, quan la música en directe es trobava en una situació crítica per la situació sanitària. En aquell moment, l’associació En Viu va programar un seguit d’actuacions per tal de reivindicar la importància de les sales de concerts i, també, dels artistes, tècnics i empreses que formen part d’aquesta indústria cultural. Durant les tres edicions anteriors, el cicle ha comptat amb la participació de 22 locals amb més de 60 grups. S’ha de recordar que l’Associació Valenciana de Sales de Música en Directe aglutina les principals sales privades de la Comunitat Valenciana.


La programació de setembre

Els encarregats d’encetar el cicle seran les bandes Valley’s Folk i Psycodelia. Ho faran el dissabte 2 de setembre en el Matadero Live Music d’Aiora. Ambdues bandes són de la Vall de Cofrents. PsycodeliaEls primers combinen la música celta i el folk amb el country, els sons eslaus i les melodies medievals, mentre que els segons aposten pel rock psicodèlic. Unes setmanes més tard, el dissabte 16 de setembre, la sala 16 Toneladas de València acollirà la presentació del duet de rockabilly Helen Helen i del quartet de rock Pantaje. Eixe mateix dia, La Casa de la Mar d’Alboraia obrirà les portes perquè el públic gaudisca del pop electrònic amb reminiscències dels 80 d’Amor Butano i de la proposta de l’alcoiana Seserino, qui s’inclina per les bases electròniques pròpies de l’anomenat bedroom pop.

El Circuit Viu també tindrà representació internacional. Així, els nord-americans The Pine Hill Haints mostraran els sons de la música tradicional nord-americana el dijous 21 de setembre al Loco Club de València. Dos de les formacions valencianes amb més seguidors, Xavi Sarrià i El Diluvi, actuaran el 22 de setembre a la sala The One de Sant Vicent del Raspeig. D’altra banda, també el divendres 22, el grup Perversió portaran el seu espectacle de versions de heavy metal amb lletres adaptades al valencià al Peter Rock de la capital del Túria. El DiluviEn la mateixa data i també en el Cap i Casal, el grup Huracán Romántica mostrarà la seua barreja de sonoritats indie, ritmes llatins i metal en el local Radio City. El dissabte 23 serà el torn del cantautor Luis Ramiro, qui estarà en El Volander de València. El cap de setmana es tancarà el 24 de setembre a la sala Matisse de la mateixa localitat amb el duet Via Musicae, el qual interpretarà peces d’autors valencians i catalans dels segles XIX, XX i XI.

L’últim cap de setmana del mes de setembre, el Circuit Viu traslladarà la seua activitat a Castelló de la Plana. Així, el divendres 29, hi haurà música en directe a la Salatal amb l’electrònica experimental de Blu Boi i el combinat de funk, punk i psicodèlia de Sanspok. Més contundent és la proposta dels rockers Nube Naranja i Two Skulls, bandes que tocaran eixe dia al Terra de la capital de la Plana.


La programació d’octubre

El saxofonista Eladio Reinón i el bateria Guillermo Soler obriran la programació del cicle Viu d’octubre el dijous 5 al Café Mercedes Jazz de València. Unes setmanes més tard, el dissabte 14, La Bohemia de Castelló de la Plana albergarà els directes de Ven’nus i L’Home Brut. La primera mostrarà l’univers íntim i personal de pop electrònic que ha plasmat en el seu àlbum de debut, Bocaterrosa. Ven'nusPer la seua banda, L’Home Brut tocarà els temes que han fet del grup una referència del rock alternatiu cantat en valencià. El mateix cap de setmana, la sala Euterpe de Sant Joan d’Alacant viurà la presentació del llançament més recent del cantautor Andreu Valor, el disc Un nou món. Això serà el diumenge 15 d’octubre.

Alacant i Castelló de la Plana seran altres dues localitats per les quals passarà el Circuit Viu durant les últimes setmanes del mes d’octubre. En primer lloc, el dissabte 21, la sala Stereo de la capital de l’Alacantí tindrà en el seu escenari dos bandes locals de punk-rock: Sheila i Junta Urgente. Una setmana més tard, el dissabte 28, Badlands farà sonar les seues melodies ancorades en la música d’arrel nord-americana en La Bohemia de la capital de la Plana Alta. La Casa de la Mar de la mateixa ciutat comptarà amb dos projectes de música urbana. En primer lloc, la madrilenya Beatriz del Monte, coneguda pel nom artístic de Bewis de la Rosa, posarà en escena la seua incursió en el rap rural. BadlandsD’altra banda, el trio valencià Sa Pena presentarà el temes de hip hop i electrònica dels seus dos llançaments, Principis i Revolució.

La programació de novembre

El Circuit Viu es tancarà al mes de novembre amb tres propostes ben diferents. El dissabte 4, els murcians Awakate faran ballar el públic de la sala Marearock d’Alacant amb la seua barreja d’estils urbans, música llatina, electrònica i elements del folklore murcià. Més endavant, el dissabte 18, una de les sensacions de la música estatal, els andalusos La Plazuela, es presentaran en la sala Repvblicca de Mislata. L’últim concert del cicle tindrà lloc el dissabte 25 de novembre a la sala Rock City d’Almàssera amb un artista que s’anunciarà pròximament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario