domingo, 28 de enero de 2024

OIHAN (Arizona Baby) presenten nou disc "Domar La Luz"

'Domar La Luz' serà el nou LP d'OIHAN. Després del seu àlbum 'Un Paseo Por el Bosque' de 2021 i participar el passat any amb "Romance del Conde Olinos" al recopilatori que recollia la tradició musical de Castella i Lleó des d'una perspectiva sonora experimental; OIHAN ens ha presentat en els últims mesos diverses cançons que conformaran el seu segon LP com a "Miga de Amor", "Domar La Luz", "Esto es un patrón" i "Tu Dulce Manzana", l'últim single abans de la sortida del seu nou LP.

El mateix Guille OIHAN ens parla sobre aquest nou àlbum que només estarà a plataformes digitals i en una edició molt limitada de vinils personalitzats.

" 'Domar La Luz' ha estat un projecte d'aprenentatge, que no queda només en l'aspecte musical. Sí, és un disc basat en una guitarra elèctrica i un sintetitzador. Un disc amb dinàmiques que mai havia tocat fins ara. Que explora la introspecció , però també la disbauxa Un disc on hi ha política, però també amor.

Però sí, també és un univers de colors, unes imatges senzilles en moviment, un criteri estètic i una filosofia d'autogestió. Igual que una cortina tamisa el sol que entra per un finestral, hi ha alguna cosa aleatòria, caòtica i màgica a destrossar l'automatisme cerebral que il·lumina d'idees un foli en blanc.

Algunes quedaran a la cortina, envainant-se els seus deliris de grandesa. Altres, però, es filtraran i així mutaran, fins a quedar impreses en formes inimaginables per a un cervell petitó, que gateja a les palpentes per la foscor. Algunes persones han ajudat enormement a plasmar aquestes formes, i per això mereixen una menció aquí: Ángel Román, sempre al meu costat, i del costat del bon gust. María Mieres, un xiuxiueig que va obrir les aigües d'una cançó. David Hernández i Imanol Villota, els millors amics i més encertats crítics que podria desitjar. I per descomptat Ana Gascón, el núvol que fa surar els meus pensaments. Gràcies a vosaltres, aquest petit univers que és Domar la Luz, és avui viu."

Oihan és el projecte personal de Guillermo Aragón, bateria a Arizona Baby i Cosmic Birds, i cantant i compositor a Tuxedo. La seva discografia està formada per un EP, 'Cançons per a Imanol' (2020) i un LP, 'Un Passeig pel Bosc' (2021), editat per Calaverita Records.

'Un Paseo por el Bosque' és una col·lecció de cançons íntimes amb un esperit folk minimalista que no renuncia al so contemporani. Oihan, que significa "fill del bosc" a Euskera, i és també el segon nom de l'autor, s'ha ocupat de tota la instrumentació del disc, que, juntament amb la producció d'Ángel Román, crea un espai tangencial al cantautor clàssic, partint de la guitarra acústica i la veu, i portant-les a unes influències d'esperit independent i de vegades electrònic.

El 2023, Oihan començarà a publicar nous singles del seu proper LP, produït enterament per ell i amb una aposta íntima i orgànica al directe.


No hay comentarios:

Publicar un comentario