sábado, 23 de marzo de 2024

#ElDescobriment Mar Morález

Mar Morález és una banda que filtra la seua música a través de diversos referents musicals que provenen del pop, l’indie-rock, el jazz, la neopsicodèlia i l’electrònica, buscant un equilibri entre l’accessibilitat i l’experimentació sonora.

La seva proposta va començar a gestar-se a partir del 2020 adaptant les seves composicions musicals a alguns dels poemes del Llibre de Meravelles, de Vicent Andrés Estellés.

La banda publicarà el seu LP durant la primavera de 2024, any en què es commemora el centenari del naixement del poeta. El disc s’anomenarà Una Entre tantes, i recollirà un total de 13 poemes musicats del poeta de Burjassot.

Mar Morález la formen Javier Canales (veu, piano i sintetitzadors), Pilar Pérez (guitarra i veus), Pedro Torres (baix) i Emilio Nadal (bateria). Amb diverses experiències en altres bandes i projectes musicals, bona part dels seus components van coincidir, entre altres, en l’última formació de Los Canadienses (amb referències musicals editades per Subterfuge Records, Acre Discos, Marilyn Records i Munster Records).


Llançaments de senzills

https://acortar.link/Aciempariren_Spotify

Ací em pariren (19-2-2024) és el seu primer senzill, la seua carta de presentació i el primer dels poemes d’Estellés que van musicalitzar. Una exploració sonora que resulta d’una melodia pop que envolta una seqüència d’acords basada en una progressió harmònica de Charlie Parker, el gran saxofonista i compositor de jazz.

Ens demanen silenci, quan ens queden encara tantes coses per dir –«a dormir, a callar»–.

https://acortar.link/Silenci_Spotify

Silenci (9-2-2024). La lletra agafa només els dos primers versos del poema, que fan referencia a la doctrina oficial i l’obediència paƟdes a Espanya durant la repressió franquisme. Un poema molt enginyós, ple d’homenatges i veus d’altres poetes, i que toca molts dels temes recurrents d’Estellés, i alhora actuals: la guerra, la postguerra i la repressió, el discurs dominant i la vigilància, la censura... i la memòria, per a poder combatre-les.

“L’home ha arribat als voltants de la Lluna

i n’ha transmès les imatges a la tele.

Un astronauta llegia uns versicles (...)”.

https://acortar.link/Un_entre_tants_II

Un entre tants (II) (1-3-2024).

Amb una durada major de l’acostumada dins dels paràmetres del pop, aquesta cançó, conté dinàmiques i emocions canviants on el grup ha tractat de destacar la narrativa de les veus, el piano i els passatges instrumentals.

Com en altres poemes on recull la mateixa expressió, Estellés es veu com “un entre tants”, no sols com a poeta i com a persona, sinó també com a part d’un col·lectiu que viu activament el seu món, un món canviant regit per una tecnologia moltes vegades necessària però, altres, també qüestionada, fins i tot amb humor, pel seu caràcter d’espectacle.

No hay comentarios:

Publicar un comentario