domingo, 3 de marzo de 2024

Giulio Ottanelli Quartet ens presenta el disc "Jazz Getxo"

El quartet franc-italià Giulio Ottanelli Quartet va aconseguir el primer premi del concurs de grups del 46è Festival Internacional de Jazz de Getxo i una part del guardó significa l'edició d'un cedé. I aquí hi ha el disc que porta per títol 'Getxo Jazz'.

Els vuit temes que aquí apareixen van ser enregistrats en directe durant la seva actuació al concurs getxotarra i el repertori que van presentar van ser set temes compostos per Giulio Ottanelli i l'excepció és 'Samba em preludio' de Baden Powell i Vinicius de Moraes.

Els compositors en què s'inspira aquest saxofonista nascut a Florència el 1995 són clàssics del jazz com Billy Strayhorn, contemporanis de l'estil de Mark Turner i Joshua Redman entre d'altres, i en la música clàssica, on apareixen noms com els de compositors com J.S. Bach, Maurice Ravel i la música popular italiana (Pif pif). Les referències no són gens dolentes.

I així és com sonen, molt compactes, molt moderns amb una empremta molt de post hard bop molt accentuada i tot això interpretat amb la lleugeresa i l'agilitat pròpia dels que comencen sense lligams ni complexos.

Giulio Ottanelli té clar el que busca amb la seva música: «La meva intenció és empènyer el públic a reflexionar, a ser-hi present, atent i receptiu al que està succeint en aquest moment, presentant la meva música amb força i energia però també amb fragilitat, sensibilitat i intimitat».

En aquest disc getxotarra del Giulio Ottanelli Quartet sobresurten els duels entre els dos saxofonistes, ben acomodats per la secció rítmica, amb Ottanelli a l'alto i Jérémie Lucchese al tenor i soprano.

El líder d'aquest quartet concep la seva música com a «un llenguatge poètic i simbòlic, capaç d'explicar històries i transmetre emocions a qualsevol persona de qualsevol edat», i després d'escoltar aquest disc es pot dir que ho va aconseguint.


No hay comentarios:

Publicar un comentario