martes, 9 de abril de 2024

"Gir" el nou disc de Lo Ramonet

GIR és la peça central d’una trilogia de discs: RES - GIR - SER. L’any 2018 Lo Ramonet va publicar RES, ara GIR i en un futur no gaire llunyà SER.

La massa mare de les cançons d’aquest disc són la veu i la guitarra, però en aquesta ocasió hi ha un salt qualitatiu amb la producció, acurada i sensible, amb les textures vocals, i la col·laboració d’altres instruments i elements sonors. El resultat és la barreja entre la cançó d’autor i els elements electrònics.

GIR és arriscat, elaborat, sincer i fuig dels refregits habituals. Per això hi ha peces acústiques, "Encerts 2.0", i d'altres on l'electrònica és la protagonista, "Tot de nou". El conjunt, però, és coherent i segueix la línia marcada pel primer volum de la trilogia RES - GIR - SER.

Els temes han estat escrits i compostos per Ramon Fernández, preproduïts per Gerard Álvarez i produïts per l'Oriol Casas, que a més a més hi ha posat les bateries, percussions, teclats, sons i l'ha mesclat i masteritzat. Entre els tres han fet créixer i evolucionar cada una de les cançons.

Les col·laboracions són part de l'ànima d'aquest disc. Hi participen un munt d’amistats: Núria Lozano i Carles Bleda a l’acordió diatònic, Arnau Berenguer amb diferents guitarres, Pep Pastor al baix elèctric, Oriol Garriga al cajón i el triangle, Jordi Herreros als Bongos, Jordi Funes a la guitarra elèctrica i l’e-bow, i Rikki Arjuna a la veu i la lletra del rap "Tres formigues". També hi ha col·laborat l'Alex Soto amb el disseny de l'exterior del disc i les fotos.

El missatge principal de GIR és l'amor individual i col·lectiu.


Lo Ramonet

Lo Ramonet és en realitat Ramon Fernández, un apassionat de la música i la guitarra des que té ús de raó. Lletrista i compositor, gaudeix polint els versos, jugant amb el llenguatge i donant forma poètica als seus pensaments. La guitarra és una extensió més d’ell mateix, i és impossible que passi un dia sense fer-la sonar i acompanyar-la tot cantant. Per això ha participat en uns quants projectes musicals; Kalash, El Senyor Sequâh i Fem Sonar Les Musiquetes. A part, ha anat col·laborant amb altres grups de música com Andreu i els rumberus, i Pomada; i també amb projectes artístics amb l'il·lustrador Joan Alfred Mengual.

L’any 2011 va rebre el premi a la millor lletra del festival l'Altaveu amb el disc "I nosaltres tampoc" de El senyor Sequâh, i el 2018 va publicar "RES", el seu primer EP en solitari.

La cançó d'autor és un dels referents musicals més importants per a Lo Ramonet, però també es deixa influenciar per altres gèneres musicals com el pop, el rock, la música electrònica i les cadències llatines. A Lo Ramonet li agrada sortir de la seva zona de confort musical i les noves cançons en són la prova musical.

No hay comentarios:

Publicar un comentario