domingo, 28 de abril de 2024

La banda hispano-veneçolana Tabaiba, presenten el seu tercer disc “Mestizo”

La banda hispano-veneçolana Tabaiba, presenten el seu tercer disc “Mestizo”.

Un disc de 9 cançons que és una experiència auditiva que desafia les etiquetes.

Un viatge musical que va des dels ritmes contagiosos com el reggae o l'ska llatí, passant pels ardents grooves del funk, fins a la sensualitat de la salsa, la cúmbia o la merenga.

Compta amb col·laboracions de luxe, entre elles el cantant argentí Fidel Nadal (Mano Negra i Todos los teus muertos) o Dactah Chando (tinerfeny i màxim exponent del reggae canari)

El llançament de Mestizo ve acompanyat pel single “Mala” amb la col·laboració de la cantant i compositora cubana: Virginia Guantanamera, considerada una de les veus més privilegiades de la música llatina, amb múltiples premis i reconeixements a l'esquena.

A ritme de merenga, “Mala” és una cançó mordaç, que narra jocosament la tempestuosa relació de parella entre una dona “perversa” interpretada per Guantanamera, qui juga amb el cor de Jose Cruz, cantant de Tabaiba, qui al crit de “¡Sale pa´ allá!”  intenta apartar-se de les manipulacions de què és víctima.


QUI SÓN TABAIBA

Tabaiba és una agrupació musical hispà veneçolana que va sorgir el 2019 a la ciutat de Las Palmas de Gran Canària, formada per músics provinents de diferents parts del món.

Les seves cançons presenten una fusió de gèneres com el reggae, l'ska, la música llatina i el hip-hop; amb un directe potent i atrevit, ple de ritmes festivalers i lletres estiuenques que converteixen Tabaiba en una de les propostes artístiques de world music més importants de l'escena cultural canària.

Han estat present en els festivals i concerts més importants de l'arxipèlag canari, entre els quals cal destacar WOMAD Festival (Gran Canària), FEM Festival (Fuerteventura), Cook & Music Fest (Tenerife) o Sons Líquids (Lanzarote), i han compartit escenari amb artistes de talla internacional com Bomba Estèreo, Asian Dub Fundation, Crystal Fighters, Crema Bogotà, Institut Mexicà del So, Celtes Curts, La Adhesiu, Orishas, ​​Kiko Veneno, Els Zigarros, El Call de Jeréz, Depedro, 2manydjs i molt més.

Producció Musical “Mestizo”: Kamil Zelaa (exintegrant de la banda novaiorquesa King Changó)

Màstering: Xavier Lek (Barcelona)

Barreja: Carlos Ruiz ( Miami)

Il·lustrador portada: Gilberto Lóez aka Big Gil ( altres dissenys: Tokyo Ska Paradise Orchestra i Desorden Público)

No hay comentarios:

Publicar un comentario