sábado, 4 de mayo de 2024

El Club del Río fa 10 anys i presenta nou disc "Todo alrededor"


“Todo alrededor” (Tuétano Music 2024) és el títol del nostre sisè i nou àlbum, segon acte editat. En el 10è aniversari de Club del Río com a banda hem volgut fer una menció especial a tot allò que ens envolta de manera substancial i onírica. Gràcies a això, el nostre col·lectiu humà ha prosperat malgrat les complexitats daquest ofici. Les cançons continuen brotant d'un riu que s'alimenta d'un propòsit comú i del suport de les persones que han convertit aquesta banda en un moviment local i generacional.

Com que encara hi ha substància dins, decidim seguir la nostra línia habitual de procés creatiu. Vam seleccionar 9 cançons, les vam maquetar i vam anar a gravar-les a la casa estudi "El nido" de Brian Hunt a la vall d'Iguña, Cantàbria. El nostre lloc idoni per gravar i compondre és una casa, un espai quotidià on puguem cuinar, dormir, dormir i compartir el temps. Dedicar-nos, exclusivament durant uns quants dies, a la producció del disc. Brian ens va entendre i va portar les nostres maquetes al lloc on volíem, teníem la idea d'aconseguir un so diferent. Cada disc ha estat una cerca de nous camins per estimular i intentar fer del procés artístic un lloc heterodox de recerca i experimentació. Amb Brian a la producció, aconseguim introduir nous paisatges per a les cançons i ampliem les possibilitats que podem aconseguir en tocar en banda.

El resultat és un àlbum que, sense deixar de representar la nostra identitat més coneguda, explora nous llocs on bolcar i viure les nostres lletres. Lletres críptiques i metafòriques que busquen expressar llocs comuns d'inquietud i alleujament davant de la vida. Parlar de tot en general, res en concret.

Un altre àlbum és una excusa per fer concerts i embarcar-nos a la segona part, no menys important, de la realitat d'una banda de música. Viatjar molts quilòmetres i compartir les cançons allà on ens portin. Compartir també entre nosaltres, vivències que amb sort esdevindran records memorables. Al capdavall, aquest impuls té com a fi fer de les nostres vides i les que ens envolten un lloc millor i més fèrtil.

Mesclen el disc també amb Brian Hunt i masteritzem a Vacuum Mastering amb Javier Roldón.

Per a l'art, hem tornat a recórrer al nostre entorn més proper. Ens agrada treballar amb persones amigues i deixar-les fer. La confiança prèvia i no pactada en algú és requisit, al nostre parer, per aconseguir un treball global interessant i impredictible. En aquesta ocasió, Christian Schmitz ens va sorprendre amb una maquetació i disseny al voltant de la tipografia que ens va conquistar des del primer moment. El format físic, el CD i el vinil són peces d'art en si mateixes. Objectes que interactuen. Adrián Cores, Aia Kruse i Álvaro Ayuso van aportar les imatges que el componen. Volíem aquesta vegada que hi hagués fotos i vídeos que representessin d'una manera gairebé documental la nostra realitat més propera.

“Una vida”, “Cuida a tu madre” i “Mística Voraz”  han estat els singles escollits per fer una mostra del que representa l'àlbum. Cadascuna amb els seus vídeos anticipen aquesta nova etapa. Som rars, això és clar. Però rar és bo.

CLUB DEL RÍO són:

Esteban de Bergia (lletra,veu i guitarra)

Álvaro Ayuso (lletra, veu, guitarra, teclats)

Juan Espiga (lletra, veu i percussions)

Adriano Pezzi (guitarra elèctrica)

Joshua Taylor (baix elèctric)

Juan Feo (percussió/bateria)

No hay comentarios:

Publicar un comentario