martes, 7 de mayo de 2024

Els neerlandesos Chef´Special publiquen el seu nou treball 'New Gold'

 


Els neerlandesos Chef´Special publiquen el seu nou treball 'New Gold' després d'haver-nos presentat els seus singles d'avenços durant aquests últims mesos amb Fly Like Me, Speed ​​Of Light i Miracles.

'New Gold' és el resultat a la pregunta amb què cada artista o banda es troba en algun moment de la seva carrera. Amb discos d'or i platí a les seves espeldes, una impressionant reputació en viu que ha omplert les sales de concerts i festivals més grans del món i amb èxits com 'In Your Arms', 'Amigo' i 'Afraid Of The Dark' al seu catàleg, Chef'Special es va enfrontar 'I ara què?' Quins són els desafiaments que queden?

Les respostes van arribar de manera natural i el resultat és aquest nou treball 'New Gold', un àlbum en què l'ansietat i l'ambició dels primers dies es combinen amb l'experiència de vida que la carrera artística ha comportat.

Les dotze pistes de New Gold, el cinquè àlbum de Chef'Special, ofereixen una paleta intrigant d'estils musicals i temes. La captivadora pista que dóna títol al disc és un bon exemple de la manera com Chef'Special captura l'esperit de la nostra època. "Vivim en una societat consumista, però alhora el que realment es torna escàs és el temps que passem junts", diu el guitarrista i coproductor Guido Joseph. "També ho notem ara que cadascú està en diferents etapes de la vida. El temps, amb els altres i amb els nostres éssers estimats, és el nou or."

El temps en què vivim també és central en altres aspectes. Des de l'equilibri entre el reggae i l'electrònica a 'Material Things' fins a 'Modern Times', on també s'hi incorpora la influència de les xarxes socials. "Moltes de les lletres d'aquest àlbum estan influenciades pels anys vuitanta", diu Joseph. "Igual que llavors, ara hi ha un núvol fosc sobre la societat, però a diferència de llavors, no se sent gaire sobre això en la música pop contemporània. Tots estem genuïnament preocupats i sentim una responsabilitat per aquest món".

Això no significa pas que 'New Gold' sigui pesat. Des del romanç animat de 'Miracles', el primer senzill, fins a l'introvertit però expansiu 'Speed ​​Of Light' i des del fonament en pop dels anys 80 de 'Castaway' fins a l'optimista 'Carry You' amb el distintiu toc de Chef 'Special; és un viatge emocionant que manté l'oient enganxat als altaveus.

És un àlbum que captura perfectament l´esperit del temps en què vivim, amb lletres que aborden de manera accessible l´estat del món. "Aquests temes sempre han estat presents a la nostra feina, però de vegades érem una mica poc inclinats", diu el líder Joshua Nolet. "No hem volgut ser mai sermoners. Però hem trobat la forma adequada i notem que quan se sent natural i l'emoció és sincera, simplement funciona". L'energia que fa que la col·laboració d'aquests cinc músics sigui tan especial gairebé es pot sentir sortint dels teus altaveus en escoltar les dotze pistes de New Gold. Per això, aquest àlbum podria definir-se sense problema com 'l'àlbum definitiu de Chef'Special fins ara'.

A la recerca d'aquest  '¿y ahora qué?' , Chef'Special ha trobat la connexió entre ells més que mai. Això s'ha traduït en un àlbum vibrant i brillant, on la col·laboració és més forta que mai. El baterista Wouter Prudon diu: "Per això tots estem molt entusiasmats amb la idea de la natació sincronitzada al vídeo de 'Speed ​​Of Light'. La natació sincronitzada és una cosa que realment només funciona quan es deixa de banda l'individu i es comprèn que necessites els altres per aconseguir el rendiment màxim. Mostra molt bé on som com a banda ara. Joshua Nolet afegeix que el vídeo també és un exemple de com la banda s'atreveix a emprendre coses de les quals com a individus no estan segurs si poden aconseguir-les, però troben la força al col·lectiu per intentar-ho. "Amb Chef'Special hem creat un ambient segur on podem provar coses, sabent que altres ens atraparan si alguna cosa surt malament". El baixista Jan Derks afegeix: "Això també es reflecteix en petites coses. Per exemple, toco un contrabaix en aquest àlbum, cosa que no sabia fer en absolut. La banda em va donar la llibertat per experimentar aquí i al final vaig aconseguir una cosa que sona com una part de contrabaix. Per mi, una victòria”.

Chef'Special és sens dubte un dels artistes revelacions en els darrers temps al nostre país. Des dels Països Baixos, aquest combo que fusiona sense problema el hip-hop, rock i reggae, ens ha sorprès amb el seu potent i enèrgic directe, que no deixa indiferent ningú des de la seva primera actuació fa uns anys al nostre país al festival Río Babel .

La tardor passada participaven de l'últim àlbum de La Pegatina amb "Down for Love", la cançó més reeixida fins al moment de 'Hacia Otra Parte'.

No hay comentarios:

Publicar un comentario