domingo, 26 de mayo de 2024

La peruana Saphie Wells ens presenta EP "So Far"

Saphie Wells, l'artista peruà-nord-americana establerta a Barcelona, publica el seu tercer EP: SO FAR. Després de diversos anys a l'escena musical barcelonina al capdavant de bandes de swing i jazz, la cantant i compositora va arrencar la seva carrera en solitari el 2021 publicant INSIDE OUT, un primer EP en què, després de la pandèmia i el confinament, expressava la necessitat de cercar l'alliberament físic i emocional. L'any següent arribaria BITTERSWEET, treball compost per sis cançons que parlen dels oposats reconciliables dins dels sentiments i les emocions humanes. I ara, després de dos anys i una maternitat pel mig, Saphie Wells torna amb SO FAR: la seva col·lecció de cançons més personal fins ara.

"SO FAR, que en anglès es fa servir tant per dir "tan lluny" com "fins ara", és un EP on es plasmen algunes de les experiències que van marcar la meva vida, els moments que van modelar i van canviar el seu curs", explica l'artista americana. “Comiats, retrobaments, preguntes, temors... Torno al passat, busco, em retrobo amb mi mateixa, amb totes aquelles vivències. Algunes, que es perceben “tan lluny” en el temps, però, em van fer la persona que sóc “fins ara””, conclou.

Així, Saphie Wells expressa de manera poètica qui és i d'on ve a Where the Rain Meets the Ground; recorda el que va significar per a ella mudar-se a Barcelona i fer d'un lloc desconegut casa seva a 'Far Away'; i rememora el retrobament amb el seu germà, de qui no va saber res durant uns cinc anys llargs, en l'emotiva 'Lost & Found'. D'altra banda, es pregunta si és possible en un món tan polaritzat aprendre a escoltar el proïsme a We; ia on van les persones que moren quan recorda el seu pare, mort quan tenia 15 anys, a la nostàlgica Where Did You Go. Finalment, no podia faltar una cançó de bressol composta durant el seu embaràs: en aquest cas titulada 'Lullaby' i creada per al seu fill Amaru.

A més, buscant sonoritats noves, però sempre polint una veu inconfusible i un estil propi que combina indie pop, jazz d'ascendència llatina, soul acústic i r&b lo-fi, Saphie Wells, ha treballat una manera de dir i de cantar lleugerament diferent de la que ens tenia acostumats: més parlada, menys cantada, més rítmica. L'ús de samples, la construcció d'una ambientació més atmosfèrica i l'aportació del Didak Fernández a una producció conjunta amb Adri González també sumen en la recerca constant de noves fórmules musicals, autèntic motor artístic de la peruà-nord-americana.

Saphie Wells (Lima, Perú; 1986) neix al si d'una família de músics i va començar a trepitjar els escenaris des dels 15 anys, cantant amb diferents formacions de reggae del seu país natal. El 2007 va arribar a Barcelona per estudiar a l'Escola del Taller de Músics fins al 2011, quan va ingressar a l'Escola Superior del Taller de Músics, graduant-se com a Cantant de Jazz i Música Moderna el 2015. Des d'aleshores es va moure a l'escena musical barcelonina al capdavant de bandes de swing, jazz i jazz jamaicà, fins que el 2021 va arrencar la seva carrera en solitari publicant INSIDE OUT, un primer EP al que va seguir un any després BITTERSWEET. Dos anys i una maternitat després, l'artista peruà-nord-americà torna amb SO FAR: la seva col·lecció de cançons més personal fins ara.

No hay comentarios:

Publicar un comentario