martes, 11 de junio de 2024

L’artista santboià Joanlupi estrena ‘La Duermevela’

L’artista santboià Joanlupi estrena‘La Duermevela’, un segon EP que arriba poc més d’un any després que el primer, ‘Cosa del temps’, que va presentar el febrer de 2023. Aquest nou treball, format per sis cançons, dues de les quals avançades durant aquesta primavera, explica com aquest compositor de només 22 anys ha après a trobar calma dins del caos i bellesa en les contradiccions.

Inspirat en la música clàssica, Joanlupi obre aquest nou EP amb “No hi soc”, una cançó formada per la resta de cançons del disc que ens convida a introduir-nos-hi i ens deixa entreveure tant el so com els temes que hi trobarem. La segueix “No passa res”, en col·laboració amb Gorka Garay, que s’alça com la cançó amb més força de l’EP i que ens parla sobre com, sovint, estimar no és suficient en una relació, que requereix que les dues persones que la viuen es trobin en el moment oportú per fer-ho.

En tercer lloc, sentirem “Vida”, un dels avançaments de ‘La Duermevela’, que no només és l’única cançó sense col·laboracions sinó que també és la més íntima de totes. Neix de la necessitat de trobar pau quan no hi és, d’aprendre a dir adeu, encara que sigui de forma inesperada, i de gestionar el dol quan arriba. Es tracta d’una lletra escrita de forma visceral i honesta en una sola tarda i inspirada en C. Tangana, Bon Iver o Mac Miller.

Si seguim escoltant l’EP en ordre, tal com està pensat, arribarem a l’interludi, el tema més pur i calmat, sense efectes i sense res més que la trompeta i la guitarra, interpretada per Vicente López, referent per la seva involucració en projectes com el d’Alba Armengou. La següent cançó, que va ser el primer avançament d’aquesta nova etapa de Joanlupi, és “Miralls”, en col·laboració amb Leyre Estruch, talent reconegut a l’escena per ser una de les coristes de Sílvia Pérez Cruz, que relata perfectament el tema central del disc.

Per últim, ‘La Duermevela’ s’acomiada amb “Protagonista”, la cançó més coral de l’EP, que compta amb Kris Tena, Joan Mar Sauqué i Vicente López. Aquí trobem com els dos móns de Joanlupi es troben, el de l’experimentació de la música urbana amb la puresa del jazz, i aprenem a entendre a estimar no des del punt de vista romàntic sinó des de l’amistat i la comoditat.

Es tracta, doncs, d’un EP que perpetua l’estela honesta i càlida del seu primer treball, ‘Cosa del temps’, però evolucionant-la cap a un racó a vegades més fosc, però sempre més sincer, i que ens acompanya en el seu camí cap a la vida adulta a través de cada vers. A més, ens torna a demostrar la seva versatilitat, ja que no només ha escrit i composat les cançons que formen ‘La Duermevela’, sinó que també les ha produït de la mà de Toni Benlloch, líder del grup valencià Caramelo.

La mescla i masterització ha anat a càrrec de Quique. La portada de l’EP és obra de Joan Mar Sauqué. El lettering i les portades de “Miralls” i “Vida” han estat creades per Kota Faces.

No hay comentarios:

Publicar un comentario