domingo, 9 de junio de 2024

Tarantula ens presenta el disc "Tarántula III Recuperat" i "Tarántula V"

 


Tarántula, una banda icònica del rock espanyol, es va formar el 1973 quan Vicente Guillot Peñalver (Valen) als teclats i Pepe Pereira al baix van decidir unir forces. Aviat es van unir Miguel Izquierdo a la bateria i Rafael Cabrera (Boby) a la veu, completant la formació inicial de la banda.

El 1974, la banda va experimentar els seus primers canvis amb la incorporació d'Herminio Barranco a la guitarra, que va ser ràpidament substituït per Manuel García Pedro. Alfonso Castillejo es va unir al saxo, flauta i percussió, i Emilio Santonja va reemplaçar Miguel Izquierdo a la bateria, consolidant una alineació poderosa i diversa.

El debut discogràfic de Tarántula va arribar el 1976 amb la publicació del seu primer àlbum homònim sota el segell Zafiro Novola, produït per Bryan Scott. Aquest llançament va marcar l'inici d'una carrera prometedora a l'escena musical. Durant aquest període, José Vicente Losa de Pekenikes va reemplaçar temporalment Manuel García Pedro a la guitarra, seguit per Rafael Llopis.

El 1978, la banda va renovar la seva formació amb Vicente Guillot als teclats, Ana María González Pazos com la primera cantant rockera a Espanya, Manuel Grau Faerna a la guitarra, Enrique Alfonso Almiñana a la veu, Juan José Siles a la bateria i Francisco Valiente Diumenge al baix. Aquest mateix any, van llançar el seu segon àlbum, "Tarántula 2", produït per Vicente Mariscal Romero i editat per Chapa Discos (Zafiro), consolidant el seu lloc al rock espanyol.

L'arribada del 1979 va portar més canvis, amb Julián Masiá Simó (Coto-en-Pel) reemplaçant Francisco Valiente al baix i Antonio García substituint Manuel Grau a la guitarra. El 1980, la banda va gravar el projecte de "Taràntula 3" als estudis Pertegas de Xirivella, València. No obstant, una tragèdia va colpejar la banda quan tot el seu material va ser robat, portant-los a una dissolució temporal.

Després d'una pausa perllongada, Tarántula va ressorgir el 2021 amb el llançament de "Tarántula 4", produït per Vicente Guillot i Pablo Hernández. La formació en aquell moment incloïa Vicente Guillot als teclats, Ana María González a la veu, Pablo Hernández a la guitarra, i els músics Alfredo García, Vicente M. Martínez (Suso) i Fernando Cloquell.

El 2022 i 2023, Tarántula va tornar als escenaris amb una formació renovada: Vicente Guillot (teclats i veus), Julián Masiá Simó (baix), Julio Valls (guitarra), Ana María González Pazos (veu), Carlos Garzó (teclats) i Alberto Medina Alises (bateria i percussió). Van continuar el seu llegat gravant nou material.

L'any 2024 marca una fita significativa amb la publicació de "Taràntula III Recuperat" i "Taràntula V", reafirmant la resiliència i creativitat de la banda. Amb dècades d'història i una trajectòria que ha superat múltiples desafiaments, Tarántula continua sent un pilar del rock espanyol

No hay comentarios:

Publicar un comentario