sábado, 13 de julio de 2024

Arriba l'àlbum pòstum de Cristian Dios, "Malas tierras"

 


Als anys vuitanta la utilització de simbologia religiosa per part de nombrosos grups musicals com a forma de denúncia de la hipocresia que comportava el culte catòlic va ser de tal calibre que fins i tot la revista Popular 1 va dedicar un extens article titulat "Creuada Rock contra l'Església", número del qual Cristian Dios van ser portada, deixant clara mostra de la importància de la banda. Si a Madrid hi havia bandes com Paralisis Permanente, a Barcelona Cristian Dios o Sangre Cristiana eren els màxims exponents de l'escena.

Als seus directes hi havia sang, clara mostra de la penitència necessària per aconseguir la salvació, sexe, passió, per descomptat pecats diversos i una posada escena que sempre es va acostar a altres arts més visuals que sonores. I és que la relació entre Cristian Dios i el món audiovisual hi va existir des de la mateixa creació del grup.

Abans de Cristian Dios va existir el grup Dios, que el 1985 va publicar el seu primer disc, "Terrible cosa es por cierto, caer en manos del Dios vivo", nom que ja indicava la direcció que prendria  la formació. Aquest treball va ser la banda sonora de la pel·lícula "Escrito en los cielos" dirigida per Santiago Lapeira i de la qual el cantant de la banda, Vicente Gil havia escrit el guió. Després de molts anys de treball al món del doblatge, Vicente Gil, actor, és avui el reconegut "Arsacio" de la popular sèrie "El pueblo". La relació amb el món audiovisual continua.

Després d'aquest disc el conjunt va patir diversos canvis de formació i va reaparèixer amb Juana de La Cruz (Veu), Christian Dios (Veu i Teclats), J.Carretero "Heavy" (Guitarres), Fernando Sahún (Baix), Pablo Zedena (Bateria ) i com a col·laborador J.C (Saxos) el 1987, quan van editar un Mini LP, "La Música de las piedras", el single del qual els va fer entrar a les llistes d'èxits i aparèixer en programes de TV, realitzant un video clip que va ser guardonat a la "5a Mostra de Video de Catalunya" i exhibit als Festivals de Video més importants del món. A finals de 1989 van gravar el seu darrer treball discogràfic publicat fins avui, un single que incloïa els temes "Mejor no haber nacido" i "Hey Ángel".

El 1991 i després de la marxa del bateria, el grup va decidir aventurar-se a gravar per fi un LP, però després de diverses propostes discogràfiques les negociacions no van arribar a bon port i a mitjan 1992 la banda es va dissoldre sense veure publicat l'àlbum.

Ara, amb motiu del 20è aniversari de Kasba Music i com a part de la col·lecció de vinils que el commemora, avui, 5 de juliol, ha vist la llum l'àlbum "Malas tierras" en format vinil, cd i digital i com a homenatge a Ferran Sahún, baixista del grup, creador del segell independent Tralla Records i germà de Joni Sahún, gestor de Kasba Music. El proper dilluns dia 8 Ferran Sahún hauria complert 60 anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario