martes, 23 de julio de 2024

Los ritmos salvajes i el vinil "Apártate, por favor"

En arriba al blog LMALF,  la publicació del primer EP en vinil 7" del quartet garatge-punk de Palma de Mallorca, Los Ritmos Salvajes  format el 2021. Han actuat obrint per a bandes com Fundació Francisco Frankenstein, Los Fresones Rebeldes i Big Boss Man

Los Ritmos Salvajes  és un quartet de Palma de Mallorca format el 2021 per iniciativa de Jose Miguel Payés, (baix i veus), que va reclutar per a l'aventura als seus excompanys del grup de garatge Los Amebas; Ruth València, (veu i teclats), i Antonio Barceló, (bateria i veus). Per completar la formació, va convidar a participar a Jonatán Uría (guitarra i cors), membre del grup de Los Bèlmez. La banda parteix del garatge/punk, sense fer fàstics al pop ye-ye ni altres sons dels 60's. Han compartit escenari amb els grups locals Fundación Francisco Frankenstein, The T-Makers i The Big Break, i han actuat l'estiu passat al Festival Internacional Wild Weekend, que va recalar a l'illa. Al maig van obrir per als britànics Big Boss Man a la ciutat de Manacor.

La primera referència discogràfica, (una maqueta en cd), de tres temes titulada "Nada más", en edició limitada, (50 còpies), al preu de 3€ i amb xapa de regal, amb el respatller del segell mallorquí Discos Polo, (que també al seu dia va llançar el disc de Los Amebas), es va esgotar ràpidament. El dia 1 de juny, van tenir l'oportunitat d'obrir per Los Fresones Rebeldes a la sala Mutant, (Palma). Acaba d'arribar de fàbrica el seu primer Ep 7" a vinil; titulat "Apártate, por favor" contenint quatre temes propis, fugaços i accelerats amb el respatller de Discos Polo, Espora Records, Raca Records i Runaway Records. La presentació del disc en viu va tenir lloc el dissabte 29 de juny al Disc Pub Rockefeller's. El proper 19 de juliol, compartiran escenari a la sala Wurlitzer Ballroom, (Madrid), amb el conjunt local The Wild Beats, que es mou entre el garatge, el rock and roll i altres sons sixties.

Los Ritmos Salvajes han aparegut al cd recopilatori "La música no enganya", del 2021, (un homenatge al grup mallorquí La Granja), amb una versió de "Dos ritmos salvajes" i aquesta tardor veuran publicada en format físic, una adaptació del Friday I'm in love, de The Cure, en un doble disc tribut de bandes de Mallorca als britànics. Actualment Pazzis Veiret substitueix a la bateria Antonio Barceló que ha deixat el grup.

1 comentario:

  1. 19/07/24 tocaron en la sala @WurlitzerBallroom, Madrid con The Wild Beats dejando un buen sabor de boca

    ResponderEliminar