domingo, 7 de julio de 2024

"Sempre aquí”, el novè disc dels Goulamas’k

Una mica més al nord fa 25 anys que sona un grup on els instruments tradicionals, el reggae, l’ska i el punk sonen en perfecte harmonia. I ara estan disposats a deixar emprenta a Catalunya. Es tracta dels Goulamas’k, el conjunt de Puisserguier (Catalunya Nord) que el passat 3 de maig va treure el seu nou treball “Sempre aquí”. Els occitano-catalans es mantenen fidels als seu segell habitual que els caracteritza i sumen a la música contingut cultural, popular i educatiu. L'objectiu és sempre el mateix des de 1999: portar la paraula i bufar el vent de la revolta de la primera a la última nota...

"Sempre aquí”, el novè disc dels Goulamas’k, inclou deu temes que, com ja sempre fan, utilitzen el català i l’occità en les seves lletres. L’estil del grup es fa presents amb els seus riffs habituals (ska, punk, reggae), lligats amb la potència dels instruments de metall i les harmonies tradicionals catalanes que arriben de la mà de la gralla, del sac de gemecs i del flabiol.

Els Goulamas’k han donat a conèixer un primer tast amb “Batibou”, un tema on abandonen els seus ritmes habituals per traslladar-se al reggae-rock inspirat en un viatge al Carib. Una gira que va començar el passat 3 de maig

Els Goulamas’k han sonat a festivals i espais d’arreu del país, des de Miravet, a Girona, passant per Manresa, Barcelonès, Sant Llorenç de Morunys, les festes de Sants o Prats de Molló. Els primers concerts d’enguany seran a Tuïr i al Coblissim de Ceret, però aixó és només el tret de sortida.


Qui són Goulamas’k

El grup neix el 1999 amb la voluntat de donar visibilitat i suport a totes les cultures minoritàries a l’Estat francès i sobretot a l'occitana, territori d'implantació del conjunt. Les lletres aposten per una defensa dels valors humans i socials, sense deixar de banda la crítica de la realitat política de la societat. Des de la Garriga de Besièrs, el grup escriu, compon, toca i reinvendica el so ska-punk a travès de lletres cantades en català, occità, francès i castellà.

Els instruments triats per a donar vida als textos són una barreja d'elements vius relacionats en el seu món: trompeta, bateria, saxòfon i teclat però també la potència de les gralles i del flabiol.

Goulamas’k multiplica els projectes artístics sempre amb la voluntat de fusionar lluites, textos i sons per a totes les generacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario