domingo, 15 de septiembre de 2024

Neus plana ens presenta nou disc "12.12"

"12.12" És el resultat d’un procés artístic i personal on Neus Plana Turu ha fusionat tots els seus coneixements acompanyada dels músics Carles Font Turon, Pablo Donaire i Antonio Parraguez Rodríguez. La creació de les sis peces que formen el disc i la seva interpretació amb la flauta travessera li han permès expressar musicalment tot un seguit d’emocions, persones i experiències vitals per a ella fent ús del flamenc com a element protagonista.

Cadascuna de les cançons té una forta càrrega expressiva on s’emfatitzen temes com ara l’amor, l’empoderament, l’autoestima o la mort, entre d’altres. Cadascun dels temes del disc arriben a l’oïda de l’espectador d’una manera sincera, propera i seductora.

Concerts:

20 d'octubre a la Llibreria Byron de Barcelona.

23 de novembre a l'Auditori de Banyoles.


Crèdits tècnics:

Gravat per Jaume Figueres a Estudis Ground entre el 2022 i el 2024.

Mescla i màster de Ferran Conangla i Mayor a Estudis Tasso entre el 2022 i el 2024.

Artwork de Júlia Olivé.

Fotografies de Sílvia Poch.


Neus Plana Turu és flautista, percussionista corporal i psicòloga.

Va néixer a Tarragona el 12 de desembre del 1988 i a l’edat dels 8 anys va començar els estudis de flauta travessera a l’Escola Municipal de Música de Tarragona. Més endavant, segueix els estudis de Grau professional a l’Escola i Conservatori de la Diputació de Tarragona i, finalment, es gradua en Música Clàssica i Contemporània a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) obtenint el títol l’any 2016. És també percussionista corporal formada en l’àmbit nacional (mètode SSM) i en l’internacional (IBMF Paris 2016, IBMmF Athens 2017, Body Rhythm Hamburg 2018, 2019 i 2021).

Interessada en conèixer el món de la improvisació, ha cursat el postgrau de la formació del professorat de la metodologia IEM (Institut d’Educació Musical) al Conservatori Superior de Música del Liceu, s’ha interessat pel món de les músiques karnàtiques, pel jazz fent formació al Taller de Músics de Barcelona i pel flamenc al cursar el màster de flauta flamenc a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV), creu en la música en l’àmbit holístic on interpretació, pedagogia i teràpia formen un tot.

Ha estat membre del quintet de vent Mon Art, de la banda de percussió corporal SSM Big Hand, de l’espectacle La Gran Fuga i del duet de flauta travessera, percussió corporal i guitarra Naisa duo. Actualment, és membre de Con-fusión Project un quartet que fusiona el flamenc i el jazz.

És també formadora de percussió corporal així com col·labora en diverses agrupacions de música de cambra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario