domingo, 8 de septiembre de 2024

Valoració del Posidònia Fest'24


Dissabte es va tancar la quarta edició del Posidònia Fest, el festival de música de Mataró, amb les actuacions d'Alba Careta i Henrio a la Nau Gaudí, Xavi Noms i Guillem Roma a la Plaça Santa Maria i Carola Ortiz, Maria Cielos, Lluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves, Maio, Anna Murillo i Judit Neddermann al Port de Mataró.

Dimecres, el concert d'Alba Careta i Henrio a la Nau Gaudí, va començar amb un sold out d'entrades. La màgia del lloc juntament amb la música del disc "Udolç" va encisar al públic assistent. Aquest concert es va celebrar en col·laboració amb el festival Poesia i +, organitzat per la Fundació Palau.

Dijous, en la jornada gratuïta celebrada a la Plaça Santa Maria de Mataró, hi va actuar Xavi Noms acompanyat d'en Lluís, la Maria i la Misty, tots ells concursants del programa de televisió Eufòria. Tot seguit Guillem Roma va fer les delícies del públic que omplia la plaça.

Divendres es va celebrar la primera jornada al Port de Mataró amb les actuacions de Carola Ortiz, Maria Cielos i Lluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves. El públic que gairebé va exhaurir les entrades va gaudir d'un concert on, com és tradició del festival, va acabar amb els artistes cantant entre el públic.

Dissabte, en la segona jornada al Port de Mataró, va actuar Maio, Anna Murillo i Judit Neddermann que, igual que en la jornada anterior, gairebé van exhaurir l'aforament. El moment més emotiu del dia el vam viure quan Judit Neddermann va homenatjar a la seva professora de primària, l'Anna Maria de noranta-dos anys, dedicant-li una cançó.

Les principals novetats que presentava el Posidònia Fest, créixer en nombre de dies (de tres a quatre), i integrar-se en nous espais de Mataró (Nau Gaudí i Plaça Santa Maria), ha estat un èxit i l'organització creu que han aconseguit l'objectiu d'atraure nous públics

Un any més, el festival ha destacat per programar músics km 0, enguany cinc propostes (Xavi Noms, Carola Ortiz, María Cielos, Anna Murillo i Judit Neddermann), i amb majoritària presència femenina amb sis actuacions (Alba Careta, Carola Ortiz, María Cielos, Maio, Anna Murillo i Judit Neddermann).

El Posidònia Fest, a banda de ser un festival de música, també s'ha convertit en un espai dedicat a l'art. Enguany, l'Associació Vidre Bufat de Mataró, ha ofert una exposició de peces centenàries relacionades amb el mar i creades amb l'art del vidre bufat. A més a més, un mestre vidrier va fer una demostració en directe de creació de peces. L'Associació Vidre Bufat de Mataró té com a objectiu documentar i recopilar tot allò que tingui relació amb la indústria del vidre de Mataró.

L'organització del Posidònia Fest ja treballa a consolidar les novetats d'enguany i incorporar-ne de noves en la cinquena edició que se celebrarà a finals d'agost de l'any 2025, a Mataró.

No hay comentarios:

Publicar un comentario