martes, 10 de diciembre de 2024

Amparo Sánchez ens presenta nou disc "Ritual sonoro"

Amparo Sánchez acaba de presentar el seu nou àlbum l'1 de novembre, “RITUAL SONORO” (Mamita Records 2024), edició especial vinil i en digital. Aquesta és la cinquena entrega en solitari de la cantant i líder d'AMPARANOIA a la seva faceta més íntima, espiritual i personal.

Acompanyada de Raly Barrionuevo, artista argentí de folklore i Willy Fuego, instrumentista i cantant català, guitarres i veus repassen en format acústic algunes de les cançons de l'artista andalusa, versions i temes originals en clau de son, bolero, chacarera, tex mex i reggae.

Nou cançons gravades a “In Planet Estudio” de Lucerna (Suïssa) l'abril de 2024, durant la gira que els tres artistes compartien a Europa, i després barrejades i masteritzades a “Garate Estudios” (Donosti) per Kaki Arkarazo al maig de 2024 .

Dos avenços ha tingut aquest nou lliurament: “Sempre es Azul (versió acústica)” amb una gran resposta d'oients en plataformes digitals dels dos costats de l'oceà i “Pa llegar al teu costat” cançó dedicada a la memòria de la gran Lhasa de Sela .

La gira d'aquest projecte els portarà a fer concerts per Mèxic, Argentina i Europa el 2025.

Amparo Sánchez neix a Alcalá la Real (Jaén), per després mudar-se a Granada fent els seus primers passos en la música formant part de diversos grups musicals. Es trasllada a Madrid i el 1996 funda Amparanoia, banda pionera en la música de fusió i mestissa, editant 9 àlbums i convertint-se en artista referent d'aquest moviment a nivell internacional. Amparo Sánchez és també escriptora. El seu primer llibre és autobiogràfic, La Niña i el Lobo (2014), una història de violència masclista i superació; Metanoia (2021), guia pràctica per a la presa de consciència; L'Àvia Margarita, Màgica i Còsmica (2024), un homenatge a la seva mestra indígena maia Margarita Nuñez. És coordinadora i portaveu de la Plataforma Revivir la Sucrera, un projecte multidisciplinar i cultural per ser part de l'estructura Sucrera de Sant Isidre a Granada. Ha organitzat diversos festivals per visibilitzar la dona a la música dins i fora de l'escenari: Esperanzah Es Muher 2018 i 2019, Festival Granada 100% Dona el 2022 i 2023. Actualment compagina gires internacionals amb la seva tasca al capdavant del segell Mamita Records, com a directora i productora. Al llarg de la carrera ha rebut premis musicals i en reconeixement a la defensa de la igualtat de gènere.


Willy Fuego és un músic i productor espanyol amb una llarga trajectòria musical a nivell internacional. Després d'acabar la seva etapa amb La Kinky Beat , avui acompanya la guitarra Amparo Sánchez en la seva carrera solista, així com en format banda amb Amparanoia. El guitarrista i compositor de Badalona va llançar “a Contracorrent” (Via Lactea, 2016) el seu primer àlbum en solitari, on fusiona rumba catalana amb altres estils com bossa o cúmbia. Ens ofereix una sèrie de cançons inspirades en la vida quotidiana, el barri, històries d'amors i desamors. Delicada i explosiva, la seva música és una barreja de ritmes mediterranis i caribenys, que vibren al ritme de guitarres, teclats i percussions. Les seves composicions estan plenes de vida, nostàlgia i malenconia, amb una veu profunda i un estat d'ànim alegre. , es juntament amb Thomas de Smet, Roel Poriau i Thomas Morzewki (Don tomasino) per formar Rumbaristas, més que una banda es li pot definir una explosió de sons entre folk, reggae, cúmbia, rumba catalana i música balkan. Actualment de gira Rumbaristes ja han editat 1 EP i 2 discos i compten amb col·laboradors internacionals i participació en els grans festivals d'Europa.


SOBRE RAL·LI BARRIONOU

Cantant i compositor argentí de música folklòrica i un dels representants de la música popular d'arrel folklòrica alimentada de múltiples sonoritats (rock, folk, tango, Trova Cubana, etc.).

El 1995 va gravar el seu primer disc, El principio del final, amb temes de la seva autoria. En aquest treball van ser convidats, entre d'altres, Peteco Carabajal, Víctor Heredia i el Duo Coplanacu. Al febrer de 2001 es va consagrar guanyador de La Gavina de Plata a la Millor Cançó al XLII Festival Internacional de la Cançó de Vinya del Mar (Xile) amb la cançó “Ahir et vaig veure”, de Víctor Heredia.

El 2015 va obtenir el Premi Konex atorgat per la Fundació Konex com un dels 5 millors cantants masculins de folklore de la dècada a Argentina, un dels premis més prestigiosos del país.



No hay comentarios:

Publicar un comentario