martes, 12 de abril de 2016

Entrevistem a Pachawa Sound


Pachawa Sound és una forma de concebre el món transformada en un directe carregat de potència.

Amb una fusió de diferents ritmes del món, la nostra música es construeix a base de tendències llatines, jamaicanes, europees… música global. Amb nou músics en escena i un gran equip tècnic s’ha trobat un estil fresc, jove, únic i internacional.

El grup decideix apostar per un directe molt potent i energètic, coproduït per Miguel Zamarripa, “Flautek”, i pel productor internacional Gambeat, baixista de Manu Chao-La Ventura i productor de grups com La Pegatina, Itaca Band, Che Sudaka, Möndo Loco, Muyayo Rif, Igitaia, entre d’altres.

Després de diversos mesos treballant en secret en el projecte, Pachawa Sound es fa públic al febrer de l’any 2016, juntament amb “Lobo Solitario”, el primer dels dos singles (coproduïts també per Zamarripa i Gambeat) enregistrats a Cavernícola Records per Sergio Morales de Che Sudaka, singles que definiran al grup aquesta temporada amb la gira “Cactour”.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina és o era la vostra motivació?

És difícil resumir com ens hem iniciat cada un dels nou músics que formem la banda. Som una espècie de calaix de sastre amb músics d'ESMUC, d'altres d'escola de música, i d'altres de tocar la guitarra al seu temps lliure. Al cap i a la fi el que ens va unir, i el que ens fa estar junts començant un projecte de zero a dia d'avui, no és el nostre coneixement musical sinó la nostra manera d'entendre la música, les ganes de tirar endavant un projecte plegats en família. La nostra motivació és el nostre esperit emprenedor. Ens fa feliços fer el que fem.

2. Com és crear el projecte "Pachawa Sound"? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?

La nostra formació és dels membres de l'anterior grup Un Gos Robant. Amb l'anterior projecte vam aprendre moltíssim tant a nivell personal, com musical i de grup. Tots els que havíem crescut en el grup Un Gos Robant ens trobàvem amb ganes d'emprendre un projecte amb els fonaments d'Un Gos Robant però amb una volta més de femella, fer un pas cap a professionalitzar-nos.

Després de molts mesos de treball composant, produint, pre-gravant, re-produint, gravant videoclips, composant, i muntant el directe, ja ho vam tenir tot enllestit per donar el tret de sortida a Pachawa Sound. Ha sigut portar un fill al món, ara ve el més difícil que és educar-lo.

3. Quins mitjans, col·laboradors heu tingut per gravar el disc i promocionar-vos?

Durant la preparació de sortida del projecte Pachawa Sound hem tingut la sort de produir directe i singles, a més d'amb el nostre productor habitual Miguel Zamarripa (Flautek), amb el Gambeat (baixista de Manu Chao – La Ventura i productor d'altres grups com La Pegatina, Che Sudaka, Itaca Band, Bongo Botrako, Muyayo Rif, Möndo Loco, etc.).

A l'hora de gravar vam comptar amb l'ajuda i experiència del Sergio Morales de Che Sudaka al seu estudi: Cavernícola Records. Posteriorment vam haver de gravar un altre cop algunes preses i vam compartir estudi amb en Gerard Casajús a La Panchita Studio. El mastering de les cançons el vam confiar a l'Yves Roussel.

Pel videoclip, vam fer l'aposta segura de comptar amb en Jordi Estapé, l'Eric González, i l'Oriol Ramis, juntament amb els actors i la resta d'equip tècnic que va participar en la gravació.
A tots ells els devem una gran abraçada i donar-los les gràcies per ajudar-nos com ho han fet i voler formar part de Pachawa Sound.

4. Amb quins cinc adjectius us definiríeu?

Energètics, apassionats, explosius, reflexius, i somiadors. Pachawa Sound significa música global en un espectacle musical elaborat i creat per passar-ho bé. Ens encanta la festa i és el que volem transmetre amb el nostre directe. Que la gent que vingui a veure'ns s'oblidi de tot i, en la mesura del que sigui possible, empatitzi amb la nostra manera d'entendre el món i que ens acompanyin en aquesta aventura que acabem d'emprendre.

5. Com us veieu dintre del panorama de la música catalana?

Ens veiem com la gent ens vulgui veure. No tenim cap pretensió. El que volem és construir i créixer. En això és el que dediquem tots els nostres esforços.

6. Com definiríeu la vostra música?

Música global. Música amb què tothom pugui gaudir. Música de tots i per a tothom, sense fronteres.

7. Com us plantegeu la nova gira?

La idea és voltar per tota Catalunya i, amb una mica de sort, poder fer alguna parada fora la frontera.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i com a espectadors?

Com a músics tenim opinions diverses, però com a espectadors podem coincidir bastant que dels millors directes que hem vist és el de Deluxe, al EHZ, quan hi vam anar a tocar l'any passat.

9. Quines són les vostres influències musicals?

Llatines, jamaicanes, europees,.. Després d'intentar delimitar el nostre ventall estilístic hem descobert que la clau resideix en no tancar-se portes. Qui sap... Potser d'aquí a uns dies ens posem a compondre una bachata.

10. Quina és la teva última descoberta musical emergent?

Timón Republik. Aquest grup comença un projecte amb un directe molt potent aquesta propera temporada. Són una gran banda formada per grans persones. Estem segurs que no deixarà indiferent al seu públic durant aquest 2016.

11. Un lloc on us agradaria tocar?

Masses! Ens agradaria tocar a molts llocs però un en el que coincidim que ens faria especial il·lusió tocar és l'Esperanzah!.Tant de bo poguéssim trepitjar els seus escenaris algun dia!

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?

Que endavant, que no deixin de lluitar per fer avançar el seu projecte. Hi ha pedres que t'entrebanquen des del primer moment. Però és un filtre que s'ha de passar.

13. Què és el que us apassiona de la música?


L'oportunitat de conèixer gent nova, una manera més directa de connectar amb la gent i poder expressar-nos, passar-ho bé, i el fet de no deixar d'aprendre. Ens dóna una llibertat que poques coses ens la pot donar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario