sábado, 23 de abril de 2016

Parlem de Névoa i Vicenç Solsona i el seu disc "Vol.1 The Jamboree Sessions"


Avui parlem del disc "Névoa i Vicenç Solsona Vol.1 : The Jamboree Sessions" de la cantant Núria Piferrer coneguda artísticament com Névoa, acompanyada a la guitarra per Vicenç Solsona.

Núria Piferrer és una cantant de fados i cançó d'autor en llengua catalana i portuguesa principalment, va presentar el seu primer treball "Fados i Fades" l'any 2001, per continuar amb "Mar de fado" (2003), "Fado distret" (2004), "Entre les pedres i a els peixos" (2008) i Névoa en directe del 2010 que suposava fins ara la seva última incursió musical.

Vicenç Solsona ha participat en diversos festivals a nivell nacional i internacional col·laborant amb reconeguts artistes com Paquito D'Rivera, Bebo Valdés o la coneguda cantant Lucrecia a la qual ha acompanyat fent tasques de director musical, arranjador i productor. Forma part d'agrupacions de Jazz i música llatina al llarg del territori nacional, col·laborant així mateix amb autors com Marina Rossell, Maria del Mar Bonet, Delmar Brown i Manolo García entre d'altres. Ha gravat discos amb Lucrecia, Bernardo Sassetti, Eladio Reinón & Bebo Valdés, La Big Latin Band, Joan Monné Trio ... Des de 1988 dóna classes de guitarra i conjunt instrumental al Taller de Músics, sent en l'actualitat Director Musical i cap d'àrea de la secció de Jazz i de Música Llatina en el mateix centre. Com s'observa, una àmplia i dilatada trajectòria la que atresora a les seves esquenes. Dins de la seva discografia com a líder destaquem Vicenç Solsona Quartet, anada i tornada, Passejada i Insomne. En l'estiu del 2009 apareix el seu últim treball fins a la data titulat Belmonte.

Un disc fresc, directe, amb molt de sentiment i molt bona música, que realment amanseix les feres i les deixa relaxades, en una sensació de pau interior i una comunió amb tot el nostre cosa i la ment.
Nomès cal deixar-se endur per la músics, els disc i els seus músics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario