lunes, 11 de abril de 2016

Parlem del disc de Culs Cults "Voltes"


Culs Cults es van crear com a banda l'any, enmig d'una moguda cultural que va sorgir al seu poble, Ulldecona, en aquella època. D'això ja fa anys, i en tot aquest temps han crescut paral·lelament com a persones i com a músics. Aquesta experiència que porta el nom de Culs Cults ha representat per a una bona part dels membres del grup, una nova forma d'entendre tot el que fa referència a la música i al fet de comunicar i transmetre opinions, punts de vista, sensacions, emocions ...; la música és el seu mitjà d'expressió.

A més d'això, al camp estrictament musical, el conjunt ha evolucionat bastant des dels seus inicis. Amb l'augment del nombre de components, fins als actuals causa de la incorporació de la secció de vent, l'entrada de tres vocalistes estables i dos percussionistes; s'ha intentat donar forma a la música que practiquen a l'actualitat. Pensen que aquesta forma part d'un estil que funciona bastant bé i cada vegada pren més força, és més conegut i més escoltat per la gent. L'ska, el reggae, el latin-soul i en general la música caribenya, i l'actual mestissatge; són les seves principals influències. Això és el que podeu trobar en els seus temes. En els seus concerts, els Culs Cults intenten que la gent que ens ve a veure s'ho passi molt bé amb el seu espectacle, ballant i participant de la nostra festa.

Han actuat per Terres de l'Ebre i Tarragona, pel nord del País València; i han tingut l'honor de fer de teloners de grups amb renom com: La Thorpe Brass, Color Humano, Betagarri, O'Jarbanzo Negre, Dr. Calypso, Potato, Manolo Kabezabolo, Def con Dos, L'Últim ke Zierre, Al Tall, banda Jachís, Marea, La Boja Maria, O'funk'illo, Obrint Pas, La Kinky Beat, La Carrau, Baeturia, Rauxa, Strombers i La Fundación Tony Manero. Durant les Festes Majors d'Ulldecona, van ser els guanyadors del I Concurs de Rock a Ulldecona. Fins ara els Culs Cults han gravat una maqueta: L ' "Hora del druida"  i el disc "Voltes". Van quedar en tercer lloc al I Concurs Arrock a Banda a Vinaròs  i també vam participar al  Aplec dels Ports Morella i al han actuat a la a PraTiVan Tivissa.

El darrer disc "Voltes", han estat enregistrat a l'estudi que Pau i Laura tenen a casa. Autoproduit i autoeditat, les mescles a càrrec de Pau Morcillo i el mastering a la Seta Azul. Son 9 temes propis (Paio xungo, africans, escapas, voltes, la cura, reconeixament, confusión, complexe petroquímic i summer ska) que tenen com a base el reggae i com a influència principal la música llatina. Del tema que dona nom al disc "Voltes" n'hem fet el següent videoclip;

No hay comentarios:

Publicar un comentario