lunes, 2 de mayo de 2016

Parlem del desè disc "Injurias a la corona" del Sobrino del Diablo


"Injurias a la corona" (La Produktiva,  abril 2016) és el desè disc oficial (i novè en estudi) d' El Sobrino del Diablo. Sense deixar la seva habitual versatilitat estilística al voltant de rock, pop i folk amb textos divertits i irreverents, incideix especialment aquesta vegada en dos aspectes: musicalment, en el gènere de heavy metal. Quant al textual, en l'antifeixisme i anticapitalisme militant i la ideologia llibertària. La selecció de cançons abasta una dotzena de composicions de 2015 més alguns temes recuperats de l'època dels Monjos, la banda que el Sobrino va liderar entre 1993 i 1999 i sorprenents versions / adaptacions del cançoner dels mítics The Kinks, La banda vallesana Els Singing i el grup d'hard rock britànic Saxon.
Hi ha fins a vint músics col·laborant en els dinou talls de l'àlbum. Entre ells, destacarem als guitarristes Nacho Margelí (Twas Brillig), Eugeni Moreno (Big Rocks) i Carles Gallego (Always drinking marching band), els bateristes Xavi García (Calamento) i Norman Cilento (La porta dels somnis), els baixistes Ismael Lara (els 80 principals) i Typhoon (Karies Mental), el teclista Santiago Chamizo (La vaca multicolor) i els cantants Perrocker, Mateólika i Náspid Franzapán. Així mateix, col·labora en un tema la banda eivissenca Projecte Mut. Pel que fa a les lletres el Sobrino ha comptat amb col·laboracions com la ja habitual Beatriz Layunta Maurel i el novel·lista i poeta Carlos Zanón, amb qui el Sobrino coincideix com a guitarrista des de fa un any en la refundació de la banda noventera Alícia Golpea. La portada i il·lustracions són obra del dibuixant de còmics Carlos Gambarte. Entre les dinou cançons hi ha tres en català i quinze en castellà. Com a anècdota, també conté una lletra en castellà medieval.
El disc es presentarà a Barcelona el divendres 20 de maig a l'Ateneu Popular de Nou Barris. En aquesta ocasió el Sobrino (guitarra i veu) anirà acompanyat de Xavi García a la percussió i veus, Ariel Vándor a la bateria i Sergi Carós al baix i veus. Al juny i juliol Injurias a la corona es presentarà en ciutats com Saragossa, Lleida, Madrid, Granollers, València, Andorra la Vella, Manresa, Terrassa i el Festival Franja Rock de Pena-roja de Tastavins (Terol).
Disc sincer, amb diferents ritmes, amb la contundència del rock i la riquesa de les lletres crítiques del Sobrino. En aquest disc ha trobat l'equilibri perfecte entre tots els elements que rodegen la creativitat del sobrino i el resultat són unes cançons divertides i originals que fan del segell Sobrino del Diablo un inconfusible del panorama musical de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario