jueves, 19 de julio de 2018

A l'octubre a Tossa de Mar música eleèctronica amb FORT festival


Tres mesos és el temps que ens separa de la 2a edició de FORT Festival. Els dies 5, 6 i 7 d'octubre, el recinte murallat de Tossa de Mar tornarà a lliurar-se als millors sons de l'escena electrònica internacional. Durant tres dies, el recinte medieval, situat a l'espectacular turó de Tossa i en primera línia de mar, donarà la benvinguda a una exclusiva i llarga llista d'artistes de primer nivell; una llista que, ara, ha estat completada amb les incorporacions de Rødhåd, Giorgia Angiuli, Christian Löffler i Jan Blomqvist, i en la qual destaquen també grans noms com Jeff Mills, Maceo Plex o Mà Li Tough, entre d'altres.

Jeff Mills no necessita presentacions. Ell va ser l'impulsor de la segona gran generació d'artistes techno de Detroit, el bressol del gènere. Va prendre l'herència dels pioners i va portar els seus sons a les pistes de ball de tot el món. És especialment famós per les seves habilitats tècniques. Amb ell, el techno industrial va arribar al més alt. Rødhåd és un altre dels noms més destacats d'aquesta escena. Des de 2010, és un dels artistes que actua assíduament en Berghain i, des de 2012, publica el seu contingut en Dystopian, segell de la seva mateixa creació que ha acabat consolidant-se com a referent.

Paul Ritch, per la seva banda, arriba a Tossa amb un nou projecte sota el braç. El productor i performer francès porta més d'una dècada repartint els seus sons minimal techno pels millors clubs i festivals del planeta. És un dels grans del segell Drumcode i, al seu torn, un dels pocs d'aquest label que actua en format live. En FORT Festival, estrenarà el seu nou directe en exclusiva. ANNA també ha publicat en Drumcode, així com en altres cases com Turbo Recordings o Suara. Techno amb tints melòdics, encara que no excessivament intimistes, sinó persistents a la base potent i agressiva més genuïna d'aquest estil musical, és el que aportarà a aquesta segona edició de FORT Festival.

Els terrenys més melòdics del deep house i el deep techno estaran ben representats amb Maceo Plex. Ell va ser qui va revolucionar pocs anys enrere els sons deep amb la seva aposta melòdica al mateix temps que intensa i agressiva. Amb altes dosis d'experimentació, els sets de Maceo Plex abasten des del deep house fins al dark techno, passant pel melodic house i el melodic techno i sense renunciar a components de l'electrònica més pura i fins i tot a complements com a vocals de gèneres llunyans com el pop-rock, el dub o el breakbeat.

Un altre artista que aposta sempre pel techno pausat i intimista és Mà Li Tough. L'irlandès és un dels tres fundadors del segell Maeve, tot i que també ha deixat que els seus temes vegin la llum en altres cases. El seu primer àlbum va ser publicat en el mític segell Permanent Vacation i, actualment, és un fix en els esdeveniments de Afterlife, regentats per Tale Of Us. El duo Audiofly també s'encarregarà de cobrir Tossa de Mar amb electrònica melòdica. Ja són 13 anys de treball els que avalen el producte que Anthony Middleton i Luca Saporito han obtingut com a resultat. Sempre propers als espectres més deep, han publicat en grans cases com Supernature, Maison D'Etre i la mundialment coneguda Flying Circus. La malenconia que evoquen en els seus sets no té molts competidors al voltant del món.

El format live comptarà amb un seguit d'actuacions de primeríssim nivell. L'opció més atrevida és la de la italiana Giorgia Angiuli. Utilitza tot tipus d'artefactes, fins i tot un repetidor de senyal, a més de la seva teclat, per produir un groove impregnat d'electro i components que abasten des del deep house fins l'acid. Christian Löffler, per la seva banda, combina malenconia i eufòria en un entorn càlid i acollidor. La intensitat està sempre present en el seu live set, un xou envoltant que no deixa mai de banda a la percussió.

Jan Blomqvist és un altre fidel defensor dels sons evocatius. El deep house és la seva aposta, a la qual li afegeix sempre les seves vocals interpretades en viu. L'holandès Satori utilitza els sons de piano, kora, kalimba i guitarra per completar els seus processos creatius. En la seva performance podrem escoltar lleugeríssims detalls d'un tràngol d'alta seducció, encara que seran els sons transgressors els que marcaran la tònica d'aquesta actuació. Rampue s'ha consolidat en els últims anys com un dels més cridaners productors de l'escena underground alemanya. La suavitat de la seva música convida a la contemplació i al descobriment d'una electrònica relaxant i reflexiva, en la qual la potència del baix només s'utilitza per embolicar al públic en una atmosfera de pau i benestar.

El cartell queda completat amb una sèrie de noms locals tant de Catalunya i nord d'Espanya com del sud de França. Entre ells destaquen Begún, un dels més grans dominadors dels terrenys downtempo, i Undo, qui presentarà el seu nou directe en el qual la seva veu juga un paper clau entre sons acid house. Els també directes del californià David Read, de Hallsax i dels establerts a Barcelona Khat i Nølah i els DJ sets de Gerard Bauza, Juli b2b Jairo Uría, Nico Rodes, Hayden F, Ouno b2b REIM (qui ja van actuar junts en la primera edició el 2017) i Lis Sarroca són altres dels xous que completen aquesta segona edició de FORT Festival.

Tossa de Mar ja compta els dies. En un obrir i tancar d'ulls, els amants de la més refinada electrònica tornaran a veure les cares en un entorn idíl·lic i inigualable. A primera línia de mar, al Recinte emmurallat de Tossa de Mar ofereix un espai amb dos escenaris que ja el 2017 va deixar bocabadats els assistents. D'una banda, el Church Stage permet el ball davant d'una antiga capella medieval, mentre que a dalt, al Far Stage, el públic podrà gaudir d'actuacions molt més íntimes al costat del far, en el punt més alt del recinte i amb unes vistes privilegiades de la costa i del poble en el seu conjunt. Per segon any consecutiu, després de l'estiu serà molt més desitjable gràcies a aquest projecte que dóna un altre pas endavant en la seva curta però prometedora història.


No hay comentarios:

Publicar un comentario