lunes, 16 de julio de 2018

Beatles Weeken L'Estartit


Aquest cap de setmana va tenir lloc a L'Estartit un cop mes el Beatles Weekend amb exposicions, activitats, concerts, cinema... tot al voltant del quartet de Liverpol, The Beatles.
Per començar hi havia l'exposició commemorativa "Return to Pepperland" en motiu dels 50è aniversari del film "Yellow Submarine" a EMD de l'Estartit on encara podeu veure objecte de col·leccionisme sobre aquesta película, objectes molt curiosos i divertits que teniu temps fins 31 agost per veure. El dimarts 10 a dijous 12 juliol també es van fer al mateix lloc passis de pel.lícules dels Beatles: "The Beatles in Germany" 1966, "Ringo Life & his new All Star Band" 2011, "John & Yoko's year of peace" i "Yellow submarine" a la Plaça Llevantina.

El divendres 13 juliol van començar els actes amb concert a la platja de "Beatles on the beach" i concert a la Sala Mariscal de "The Bristish Invasion" amb la col·laboració de Rod Davis.
El dissabte 14 juliol va començar amb foto al pas zebra tant popular dels Beatles però aquest cop al carrer Santa Anna de l'Estartit i es va fer una visita comentada a EMD de la exposició i seguidament va haver la conferencia de Rod Davis "Recuerdos de Quarryman" on va parlar de la banda anterior dels Beatles The Quarrymen on ell i el John Lennon es van iniciar en el món de la música fruit de la relació d'amistat que els unia a l'escola. Va explicar moltes curiositats del John com que era molt divertit i que era el tipic que feia riure i despres es posava seriós i aixi rebien els altres, com era estudiant, com escoltaven discos a casa un amic escola a hora de descans, com van ser els primers concerts a l'Aldea on vivia Rod.... una xerrada molt curiosa acompanyada de cançons amb guitarra i gent del públic que l'acompanyava a la taula de rentar i els didals.
A la plaça de l'Esglèsia van haver presentacions de llibres relacionats amb la banda i es va tonar el premi a millor llibre Beatles del 2018, que correspon a "501 historias de The Beatles que deberías conocer" Posteriorment a la mateixa plaça va tenir lloc l'actuació vermut de British Invasion, amb posterior dinar commemoratiu dels 50 anys de Yellow Submarine a Restaurant Robert i Tertúlia amb Rod Davis al Club Nàutic.

A la tarda a la Plaça Llevatina rebatejada com Plaça The Beatles van tenir lloc activitats familiars i per nens amb Photocall amb vestuari The Betles, Lego Spot on es muntava un Submari Groc, Taller de xapes, Taller de Submarins grocs, taller de maquillatge.... fins a les 18'45 que es va fer entrega a Beatlemaniac 2018 a Rod Davis i es va seguir del concert familiar Tribut a The Bealtes amb Yelow Submarine Band.

Desprès va tenir el Concert Central Beatles Wekkend on es pretania donar a entendre la seva història musical. Van obrir el concert British Invasion, Rod Davis va tocar unes cançons amb Josep Maria Francino, el presentador de l'acte Salvador Escribà també es va atravisr a tocar "El besame mucho" que era una cançó que els Beatles quan feien tocades maratorianes de 8 hores a The Cavern tocaven per influencia de Paul Mc Cartney. El Santi Carulla de Los Mustang va pujar a escenari a contar aquelles adaptacions que feien ells perque la gent entengues la lletra dels Beatles, un memorable
Va continuar la festa amb The Blue Sisters que van portar a la part més soul el reparatori Beatles i per acabar amb una de les grans copies perfectes de la banda britànica però de casa The Scarbeats que van repassar tot el repertori de la banda britànica i van acabar amb una sorpresa fent acústic a capel.la a peu de públic que va ser molt emocionant. Una banda que a la perfecció va tocar com si estiguessim a The Cavern escoltant els originals.
Un concert emocionant amb el que vam viatjar al variat repertori de The Beatles i va fer alguna cançó d'altres artistes les que ells feien per omplir les jornades maratorianes a The Cavern.

Diumenge 15 juliol es va fer Magical Medes Tour amb música en directe amb Nautilus que amb el Nautilus groc que sempre recorra les illes davant de l'Estartit. Desprès vermut literari amb el llibre "Beatles for sale, el éxito de todos mis fracasos" amb Enrique Tomàs. A la tarda es van repartir tallers familiars de dissabte per la canalla i van concloure a la Plaça de l'església amb repertori beatlmaniac portat a Cant Coral amb les veus de l'Estartit.

Ja son moltes les edicions d'aquest festival en record a The Beatles i cada any es superen en programació i invitats i fan que per uns dies L'Estartit es converteixi en un Liverpool català recordant les grans cançons de la banda i el seu gran factor humà i personalitat de cada component.

Us deixem amb un moment preciós amb The Scarbeats: https://www.facebook.com/lamusicaamanseixlesferes/videos/825581584306686/

No hay comentarios:

Publicar un comentario