viernes, 25 de enero de 2019

Entrevistem a Stereòlegs

Stereòlegs no és un grup qualsevol de Rock/pop en català.
És la resposta que molts aficionats a l’estil estaven esperant, grans cançons, bones melodies i unes lletres que parlen des de l’interior amb sinceritat.
El grup començà els seus passos al 2014, amb assajos i actuacions, editant un primer disc al 2016. Aquell disc, ‘Punt D’Ignició’ (Quimera Records) mostrava el camí a seguir amb personalitat i diferenciació de la corrent actual.
A finals del 2018 va sortir a la llum un segon àlbum titulat ‘Somnis d’Heroi’ (Picap), on destaca una producció acurada i unes composicions pròpies de músics experimentats.
Les cançons del vocalista/guitarra Enric Rius provoquen un ventall d’emocions, madures i personals, que es poden traslladar fàcilment a les vides de cada oient.
Stereòlegs és d’aquelles bandes que apareixen cada cert temps i reivindiquen un dret, el dret a la bona música que no segueix modes ni tendències.
El camí ja està marcat, i Stereòlegs són aquí per quedar-s’hi.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
La música ens va atrapar des de ben joves  i els 18 anys ja fèiem els primers passos amb diferents bandes, la motivació principal sempre ha estat deixar fluir els pensaments, anhels i sentiments per poder-los transmetre a la gent i que els facin seus també.

2. Com es crear el projecte "Stereolegs” Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Tot va començar un dia que veient la gran quantitat de cançons que tenia fetes tancades al calaix per fi em vaig decidir a buscar als components per formar una banda i poder-les presentar al públic, així que el que va començar com  un repte cada cop va anar agafant més forma i definint un só propi.

3. Quins mitjans, col•laboradors i ajudes heu tingut per el nou disc "Somnis d'heroi"?
Aquest segon llarga durada ha estat més treballat a nivell d’estructures, producció, ritmes tons, lletres  podríem dir que ha estat molt més professional que l’anterior i això es nota molt en el resultat final. Per la part de col•laboradors hem tingut al Leo Pascual de Ophiura Studio que ens ha ajudat en poder afinar tot una mica més, és un gran professional amb un oïda privilegiat.

4. Com veieu  el panorama de la música catalana? 
A nivell de propostes viu un gran moment hi ha moltes bandes i propostes musicals però quantes d’aquestes tindran continuïtat en el temps?  Tal com està tot hem entrat clarament a la era musical del DO IT YOURSELF  i la veritat es que sense inversió es molt complicat per les bandes novells fer-se un nom i sobretot poder augmentar la difusió però amb molt esforç i bones idees poc a poc es va fent camí.

5. Com definiríeu la vostra música?
Clarament estem dins del que es defineix com música Pop-Rock, tingués en compte que hem begut dels clàssics i això es nota a les composicions, en el nostre só. Trobaràs tot el que teòricamnet una bona cançó Pop Rock hauria de tenir, bons riffs, melodies enganxoses i grans tornades. Això si es un estil personal que es diferència potser de la corrent actual.-

6. Quins seran els vostres propers concerts?
En breu fem la presentació del àlbum al FNAC de l’Illa Diagonal el proper 16/02/2019 i tot seguit al Abril fem el bolo presentació a la sala Slow el 05/04/2019 on ho donarem tot.
Ja estem negociant properes dates, esperem aquest 2019  repartir Somnis D’heroi a tothom.-

7. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectadors? 
El millor concert va ser el de la Festa Major de Santa Coloma o vam començar els Steròlegs a tocar en directe un molt bon record.
Personalment el millor concert va ser el dels Ramones a la sala Celeste sempre quedarà gravat com un concert històric però realment el festival Doctor Music va ser una de les millors experiències que vaig tenir als Anys 90 on el rock encara era una música de masses.

8. Quines són les vostres influencies musicals? 
Sopa de Cabra, Lax ‘n Busto, Guns ‘n Roses, Nick Cave, Queens of Stone  Age, Black Crowes,Pink Floyd, Led Zeppelin, Ben Harper,Pearl Jam,Red Hot Chilli Peppers, Bruce Springsteen, BB King,PJHarvey,Thin Lizzy...son tantes les bandes que no acabaríem mai

9. Quina es la vostra última descoberta musical emergent?
Royal Blood, Xarim Aresté

10. Un lloc on us agradaria tocar?
Razzmatazz

11. Que aconsellarieu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Tres coses principalment
1er- Treballar el màxim possible (constància)
2on- No espereu res a canvi
3er Disfruteu com nens

12. Què és el que us  apassiona de la música? Creieu que amanseix les feres?
El que et fa sentir no es comparable a res més d’aquesta vida , jo crec que t’atrapa i mai més et pots alliberar perquè passes a formar part de la gran família que gaudeix i viu la música com part fonamental de l’existència humana.
Sí clarament amanseix les feres però també les pots excitar, seduir,animar,engrandir ès capaç de fer sentir i arribar fins el mès profun del èsser humà en definitiva es PURA VIDA

13. Ens podrieu explicar una anècdota curiosa que us ha passat a la banda?
Alguna tenim relacionada amb el nom de la banda  Stereòlegs.
El nom va sorgir perquè volíem ser el experts en la musica estèreo així com el dermatòleg ho ès de la pell, però  al final em tingut mil interpretacions de la gent, com la traducció literal del anglès “les cames estèreos” que tampoc ens desagrada jajaja.


No hay comentarios:

Publicar un comentario