lunes, 27 de enero de 2020

The Paw-Paw Negro ens presenten "Initio Sonus"


The Paw-Paw Negro és el projecte més boig i divertit de Pepe 'Bluesman' Múrcia des que va començar, amb relativa serietat, com a músic i compositor allà per l'any 1991 amb The Warm Jets. Després de dissoldre The Warm Jets hi va haver un període molt llarg on, només (amb l'àlies d'Adrian Coda) o en companyia d'altres músics va girar i va tocar per mitja Espanya compartint escenari, aventures musicals i shows amb músics de Nino Bravo, Bruno Lomas, Morcillo i els bergants, Mudhoney, Beezewax, Little Fish, Raunch Hands, Vancouvers, Dover, Bob Seger, els Romeus i Tina Turner, a més de moltes bandes de les províncies de Múrcia i Alacant. Per problemes de salut va deixar d'actuar des de l'any 2005 fins al 2015 però sense deixar de treballar en el seu estudi casolà i produint alguns discos de bandes com Yer Soul (d'on va sorgir Jacobo Serra) i els al·lucinants Alice 's Cream de Guadalajara. 
Després d'aquest llarg període de 10 anys i ja rehabilitat per tornar a penjar-se la guitarra va començar a buscar gent per al seu nou projecte, The Paw-Paw Negro, un "power-trio". Els referents musicals són gairebé infinits perquè són molt pocs els grups o artistes, musicals o d'altres escenes artístiques, que d'alguna manera o altra no puguin arribar a encendre l'espurna creativa en el cervell de Pepe, sempre descobrint, sempre evolucionant i sempre en ebullició.

En les seves actuacions en directe el públic parla de Sargantana Nick, Els Planetes, Dinosaur Jr, Sonic Youth o fins i tot Triángulo de Amor Bizarro ... però gairebé totes aquestes referències no compten res o gairebé res per a Pepe, les reals influències són les de grups i artistes anteriors a l'aparició de la MTV i Nirvana ... potser per això la seva música no té data de caducitat ni atén modes o moviments musicals tot i que en aquesta formació la Psicodèlia (un concepte musical constant i perenne que es barreja amb diferents estils i evoluciona) impregni gairebé totes les seves cançons.

Ara presenten "Initio sonus" amb 6 temes rockers, potents i amb un so molt característic.


No hay comentarios:

Publicar un comentario