sábado, 9 de mayo de 2020

Dani López Quartet ens presenta “El que fan les coses quan no les mires”

Dani López Quartet "El que fan les coses..."

Dani López Quartet ens presenta “El que fan les coses quan no les mires” ( Segell Microscopi, 2020)
“El que fan les coses quan no les mires” és el resultat d’anar pel món amb ulls i orelles ben obertes. La fascinació de Dani López per la realitat quan l’observa de prop, ha fet que coses aparentment ordinàries com el so d’una cafetera, o l’àvia de l’artista rondinant, s’hagin transformat en el material des del qual ha teixit les cançons.
Per articular aquesta fantasia, fa equip amb l’Andreu Moreno a la bateria i SPD, en Vic Moliner al contrabaix i sintetitzador de baixos i l’Alejandro Esperanza al piano, Rhodes i sintetitzador. Dani López toca saxos, la flauta, el piano, sintetitzadors i canta.
La manera com es tracten els instruments, així com el so propi de cadascun dels components, i una metodologia de treball en grup concreta, busca una nova forma d’enforcar les possibilitats del quartet, obtenint una gran riquesa, entre l’experimentació i la tradició. El resultat és una sonoritat que navega entre el jazz, la música de cambra contemporània, la música d’arrel i el pop.
El procés d’enregistrament i mescla del disc també ha estat en consonància amb la direcció artística del projecte: s’ha gravat el disc durant tres dies als estudis Ground de Cornellà de Terri, però enlloc de dur el material fresc a mesclar, s’ha estat un mes treballant molt lentament amb la post-producció de les cançons. El compositor no només ha triat les millors preses i ha fet alguns recordings, sinó que algunes decisions que tenen a veure amb l’estructura dels temes han estat preses després de la gravació. El disc l’ha mesclat en Panxii Badii, buscant un so homogeni per tot el disc, però alhora flexible al món sonor de cada cançó.
Música nova, preparada a foc lent per a tots vosaltres.

Dani López
Compositor, arranjador, multi-instrumentista i productor. Des de molt jove toca diversos instruments i escriu música per varis grups, fet que li ha donat experiència en diferents estils musicals, com la música tradicional, el jazz i la música clàssica i contemporània.
L’any 2016 es gradua en saxo clàssic i dos anys més tard en composició, ambdues carreres al Conservatori Superior del Liceu. Allà estudia amb els compositors Benet Casablancas i Benjamin  Davies, així com els saxofonistes Albert Julià i David Salleras. Durant els seus estudis és premiat amb la Beca Ferrer-Salat, de quatre anys de durada, i guanya el premi extraordinari final de carrera del departament de Composició.
Com a compositor de música contemporània ha escrit peces per a formacions de cambra, com la musicalització de dos contes de Prudenci Bertrana (Una agonia i En Busqueta) per a formació Pierrot i soprano, o un quartet de saxos titulat Mirall Trencat que s’ha tocat arreu de la geografia catalana i a Zurich. També ha escrit una peça per a orquestra de cambra titulada Star Stuff, així com un petit concert per a saxo alt solista que s’ha interpretat a Espanya, Portugal i Mèxic: Conversation for saxophone, piano, string orchestra and percussion.
Com a saxofonista ha guanyat diversos concursos per a solistes i de música de cambra, com Ecoparque de Trasmiera (2014) i Arjau Música catalana XXXXI (2013), l’últim interpretant una peça pròpia.
Recentment ha produït i coproduït els discos 10 Anys - El Pot Petit (Premi Enderrock 2020 Millor disc de música familiar) i Praxinoscopi  de Criatures (Premi Enderrock 2020 Millor disc de folk), així com Lliure Albir del Aires del Monseny. En aquests discos ha fet gairebé tots els arranjaments, gravat diversos instruments i escrit dues cançons originals (Praxinoscopi).
Treballa com a músic “freelance” formant part de diversos projectes com Magalí Sare, El Pot Petit, La Caixeta i Hop al Metro.


No hay comentarios:

Publicar un comentario