jueves, 21 de mayo de 2020

Marta y Micó presenta "Mapa de sombras cotidianas"


Marta y Micó són una dona que canta i un home que escriu, un duet de música d’autor que canta la literatura a ritme de balada, blues, son cubà, tango, bolero, fado, ranxera... dignificant les lletres i les melodies en un àmbit que és molt més que cançó d’autor. 
Micó és poeta amb importants premis (Hiperión i Generación del 27 de Poesia, Premi Nacional de Traducció a España i Itàlia i Premi Cultura Mediterrània) i el recent traductor de la Comèdia de Dante. 
Junts han publicat els discos "En una palabra" (Picap, 2015) i "Memoria del aire" (Picap, 2016), treball finalista dels premis MIN. Aquest últim compta amb la col.laboració especial de Joaquín Sabina, que va escriure uns versos i els canta amb ells al tema Pájaro en mano: “Marta y Micó, la gente que yo quiero / sombreros para mi alma de poeta”.

"Mapa de sombras cotidianas" (Satélite K, 2020) és el seu tercer disc, compost per onze temes de gèneres diferents que s’agermanen i complementen a la perfecció.
La premsa ha dit d’ells que sorprèn la personal veu de la Marta, que commou amb una interpretació potent i delicada, plena de matisos, mentre sona, versàtil i virtuosa, la guitarra de Micó; que són un regal de sensibilitat, de bon fer, bon compondre i bon cantar. Tot un referent del que suposa la cançó d’autor de qualitat. 
Han actuat als festivals Barnasants, Europa in versi (Com, Itàlia), Nits d’Estiu de CaixaForum de Barcelona, Són de Primavera (Centre Cultural Generació de l’27 a Benalmádena), Literatura i escena (Casa Amèrica Catalunya), a l’Institut Cervantes de Nàpols, Teatre de l’Surt de Florència, la Fondazione Levi de Venècia o la sala Gonzalo de Berceo de Logronyo. Han participat en homenatges a Joan Manuel Serrat, i han estat músics convidats en un concert de Paco Ibáñez al Teatre Joventut de l’Hospitalet.


No hay comentarios:

Publicar un comentario