viernes, 10 de julio de 2020

Ruben Castro ens presenta "Everything is perfect"


Ja han passat més de 18 anys des que Ruben Castro edités la seva primera obra en solitari en forma de maqueta, cap a la primavera del 2002, en un compacte que en el seu dia desprenia frescor i una notable evolució pel que fa a la composició i als arranjaments es refereix. Tot i que en els anys posteriors Ruben va compondre i va editar de forma semi oficial alguns EPs ( “Capitan de un barco a la deriva”,“De ti”), també cal descatar Essència de 2017 (disponible a totes les plataformes digitals) 1 disc completament minimalista, on el protagonista és el piano. I és ara amb "Everything is perfect" quan realment estem davant d'un disc com a tal, compost per 9 cançons degudament estructurades i arreglades.

Tampoc podem passar per alt que, a més de militar en Divan, Ruben és també component de bandes com El faro de alquímia, The Harlock o Jan Diaz trio, de manera que la influència d'haver estat en aquestes bandes també es palpa d'alguna o altra manera en aquest treball.

Un treball bell i sorprenent on trobem l'essència i l'alquímia tan característiques en el seu so. En aquesta ocasió s'ha envoltat d'un bon grapat d'amics i músics que han estat importants en la carrera i camí musical de Ruben.

Les cançons del disc han estat compostes per Ruben; els textos han estat escrits per Rubén i també pels col·laboradors que canten en cada cançó. En pròpies paraules de l'mestre "en el disc col·laboren els millors músics egarencs". La llista d'artistes convidats és de traca: des Chechu Rock fins Toni Harlock, passant per Juan Carlos Arevalo, Juanki Herraiz, Jessica Neuquelman, Núria Garcia, Jan Díaz, Manu d'Urrutia o Carlos Eduardo Silva. Un elenc de músics i cantants que donen forma a aquest treball i de què el mateix Ruben ha manifestat sentir-se molt orgullós d'aquestes col·laboracions, ja que tots els col·laboradors han estat part activa del disc.

Esperem que de cara a el futur es plasmen aquests temes en concert amb els seus corresponents col·laboradors, ja que seria un gran encert portar els temes de "Everything is perfect" en directe. A l'igual que tot el disc, seria un directe .... perfecte.

El projecte estàm format per: 
- Ruben Castro: Guitarres, teclats, baix i sintetitzadors
- Núria García: Cors (Everything is Perfect, Tramp)
- Toni Harlock: Veu (Everything is perfect, Tramp) cors (El amor)
- Chechu Rock: Veu (El amor)
- Juan Carlos Arevalo: Bateries (excepte en Ta Voie)
- Juanki Herraiz: Baix (Amanecer, Oigo tu Voz)
- Jessi Neuquelman: Veu (Un coup de Phil, Ta voie)
- Jan Díaz: Veu (Oigo tu voz)
- Manu De Urrutia: Veu (All I want is everything)
- Carlos Eduardo Silva: Saxo (El mar a tu lado)

El disc està producit per Toni Harlock i Ruben Castro

Cançó a cançó:

1. Amanecer - el disc s'inicia amb tota una declaració d'intencions amb un piano intens i que ja deixa entreveure a l'oient el que Ruben pretén demostrar amb tot aquest disc, sonoritats variades i fosques barrejades amb tocs de llum sonora. El tema s'inicia amb un piano i poc a poc va creixent fins a incorporar una base rítmica del que és una cançó pròpia de pop rock.

2. Everything is perfect - el tema que dóna títol al disc, des del principi es nota la foscor que envoltarà als 5 minuts i mig que dura el tema, als quals s'afegeixen la inconfusible veu de Toni Harlock i els cors sinistres de Núria García (a ressaltar el detall vocal de Núria gairebé a la fi de el tema), detalls sonors amb petits efectes i esteris propis marca de la casa. Segons Ruben, Everything is perfect és potser la cançó més representativa del disc perquè segons les seves pròpies paraules en aquesta cançó està condensat tot el que ell és com a músic: hi ha bases electròniques, detalls foscos, matalassos, òrgans, parts ambientals, sols de guitarra, piano ...

3. Oigo tu voz - potser el tema més pop del disc, i el més accessible al gran públic, amb aquest toc exquisit que Ruben sempre ha incorporat en els seus temes més comercials. Ajudat per la inconfusible veu de Jan Diaz i la base rítmica de Juan Carles Arevalo i Juanki Herraiz. Notables efectes sonors en la veu fan d'aquest tema tota una delícia per a les oïdes acompanyat novament de
fantàstics arranjaments musicals.

4. Ta voie - Un tall instrumental reminiscent de temes que Ruben ja va fer en el passat però amb producció i arranjaments molt més actuals. En el disc es incluyea una versió lleugerament diferent, amb la veu de Jessica Neuquelman

5. El mar a tu lado - tema instrumental marca de la casa Ruben (no poden faltar en un disc de Ruben dels temes instrumentals que amb certa exquisidesa ens ha anat mostrant al llarg dels anys) cal notar la incorporació d'un elegant saxo en aquest tema, amb bateries novament de Juan Carles. És un tema que Ruben ja va gravar el 2012 i que en aquest disc s'ha rescatat amb nous arranjaments; un tema ideal per relaxar la ment, a camí entre el pop i el jazz.

6. All I want is everything - és un tall amb tocs i harmonies molt Queen. L'arranjament de guitarres i veus ha estat espectacular, amb un resultat molt aconseguit. Ideal per escoltar-lo amb auriculars i sense pressa.

7. El amor - estem davant del que segurament serà el primer single del disc, i no és per menys. Un tema directe a la jugular, amb tocselectrònics i foscos que aporten tant Ruben amb els instruments com el gran Chechu Rock a la veu. Tot i els tocs electrònics l'essència d'aquest tema és essència purament rock. Un tall que bé podria haver estat una continuació del que en el seu dia va ser el projecte Personal Bite (primer grup en el qual Ruben i Chechu van gravar), però que està actualitzat als temps que corren i afegint la experiència que a dia d'avui els dos músics posseeixen després de gairebé 20 anys d'unió musical en diferents projectes.

8. Un coup de Phil - el tema amb més delicadesa de el disc va a càrrec de la col·laboració de Jessica Neuquelman a la veu principal, amb un relat suau en francès que no deixa indiferent a l'oient. És el tema més curt de el disc, però no en intensitat i emoció. Un tema senzill però encertat en la seva execució.

9. Tramp - és el tema de major durada en el disc, un tema en què Ruben torna a lluir-se en producció. Tot i no ser un tema molt accelerat i contundent, sí que pot arribar a ser un altre dels temes més accessibles de el disc, amb un sol de guitarra èpic enmig del tema. Encertada és novament la col·laboració de Toni Harlock a la veu principal i de Núria García als cors, aportant aquest toc tan personal i inconfusible.

Sens dubte un disc emocional, amb molta força que treu el millor d'aquest artista terrassenc, on s'uneix força, sensibilitat i potència.


No hay comentarios:

Publicar un comentario