domingo, 13 de septiembre de 2020

Portento presenta una antologia de cançons allunyades del mainstream

"Portento és un col·lectiu experimental internacional amb base en la Ciutat de Mèxic que mai s'ha plantejat ni busca ser mainstream, més aviat la tònica és explorar temàtiques i sonoritats del tipus underground", refereix Ángelo Gordillo, líder i compositor de el projecte Portento.

En el projecte han col·laborat diferents músics i productors, entre els quals destaquen Joselo Santander i Augusto Chirinios, els quals han aportat i explorat variants musicals que van des electrònic, pop, instrumental, rock, entre d'altres.

No obstant això, el productor toral de el projecte ha estat Roberto Collio, que des del 2018 ha tingut una participació intensa en el projecte de portent. Cal assenyalar que Collio compta amb més de 20 anys d'experiència a Mèxic i ha col·laborat amb artistes com Kalimba, Reyli Barba, Reik, Julieta Venegas, Enanitos Verdes, Francisco Céspedes, Willie Colón, entre d'altres.

"Amb Roberto portem la línia central de projecte, buscant sons el més orgànics possibles, però amb un component electrònic, ja sigui en teclat o sintetitzador, que és el meu influència principal. Com que és un projecte experimental, vam seguir buscant i provant fórmules i alternatives. Intentem trobar sons nous, trobar conceptes el més frescos possibles ", afegeix Gordillo.

Per la seva banda, Collio refereix que l'interessant d'portent és que es tracta d'un projecte underground, molt diferent al que s'escolta en el circuit comercial.

"Portent és un projecte bastant orgànic que ha aconseguit posicionar-se en certs llocs i àmbits, la qual cosa vol dir que hi ha gent que busca escoltar alguna cosa diferent. Aquest és un projecte de fer música, no hi ha una finalitat com a tal, sinó una obertura total de veure cap a on es mou ", va comentar Collio.


Lletres que tenen alguna cosa a dir

Una de les principals característiques de la música d'portent és la temàtica de les seves lletres, les quals aborden temes allunyats dels convencionalismes, com és el cas de la cançó "Que Diria Gabriela", la qual té com a inspiració el profund amor entre la poetessa xilena, guanyadora de el Premi Nobel, Gabriela Mistral i l'escriptora nord-americana Doris Dana. O la cançó "Epifania", la qual aborda el tema de la salut mental en els nostres temps.

"El que m'interessa són els temes rellevants. Tota l'agenda contra la discriminació crec que és una cosa potent que encara no tenim al radar i crec que hem d'avançar en això. És una cosa rellevant, necessari; però bé, no vol dir que totes les cançons siguin estrictament militants. També hi ha cançons més autobiogràfiques perquè és inevitable connectar amb els teus records i amb les teves emocions ", va reflexionar Gordillo.

Al respecte, Roberto Collio afegeix que la música és una excusa per fer notar aquests temes: "personalment, et sents part d'alguna cosa important, d'alguna cosa que s'havia de dir". I va reflexionar que, en la indústria musical és gairebé un acte heroic intentar fer música d'un altre estil, amb temàtiques diferents o de introspeccions personals.

Actualment, l'antologia de cançons de portent escrites per Ángelo Gordillo i produïdes per Roberto Collio són:

- Lady Liberty. Sobre la situació actual dels immigrants a USA.

- Epifania. Evolució del concepte d'individu.

- Love Chose Us. Quan el millor és no continuar.

- Lejos de ti. Abandonar la teva llar i canviar la teva manera de pensar.

- Que Diría Gabriela. Homenatge a la valentia dels qui lluiten pel que són.

- Nunca fue fácil. Història real d'una noia d'Acapulco.


Un projecte que segueix creixent

Per Gordillo, treballar amb Roberto i amb tots els músics amb els que han col·laborat en el projecte ha estat molt enriquidor perquè es tracta de gent molt talentosa i professional que ha aportat idees interessants i el seu virtuosisme musical a el conjunt de les composicions.

"És una cosa que en definitiva fa que el so sigui el que és. Seria impossible d'una altra manera ", refereix el líder i compositor de el projecte.

El treball amb portent és molt positiu -afegeix Collio- perquè jo i tots els participants hem tingut total llibertat d'acció. Tenim més de dos anys amb aquest projecte, que cada vegada té idees i conceptes més clars. Cada experiència ha estat millor i més còmoda.

Col·lectiu experimental internacional amb base a Ciutat de Mèxic. Per a més informació de pròxims llançaments i presentacions visiti https://portento.lat

No hay comentarios:

Publicar un comentario