miércoles, 14 de octubre de 2020

Alexandræ ens presenta "Gaudeamus Omnes"

"Gaudeamus Omnes" (Segell Microscopi, 2020)  és el primer disc del duet Alexandræ format per Elena Tarrats i Marc Vilajuana. El projecte barreja sons antics amb sons moderns minimalistes i principalment és un disc vocal.

Planteja un retorn a les arrels amb pulsió progressista. El disc està format per cinc cançons de composició pròpia, dues d’elles de llarga durada. Cada cançó parla de temes que consideren d’emergència per ser tractats: crisi climàtica, crisi migratòria, noves relacions i replantejament de la monogàmia, gestió de la mort i construcció de xarxes de cures.

Tot són composicions originals d’Elena Tarrats i Marc Vilajuana. Les lletres dels temes Amazing species, Mare videant i Gaudeamus omnes són texts traduïts al llatí que, al fer el canvi d’idioma, permeten viatjar per l’imaginari de la música antiga i transportar-nos fàcilment cap a aquella sonoritat.

El disc ha estat gravat entre una esglèsia i un estudi on s’han incorporat efectes electrònics a les veus i audios lo-fi (audios enregistrats amb el telèfon mòbil, per exemple) que contextualitzen cada cançó.

L’enregistrament, mescla i co-producció les signa Xavi Lloses i el mastering Ultramarinos.

La música només es publicarà en format digital a les principals plataformes per motius ecològics: no s’ha usat plàstic per a fabricar res. Als concerts en directe el públic podrà obtenir un llibret de paper reciclat i cosit a mà on es desenvolupa el recorregut conceptual del disc i on hi han col·laborat Roser Bosch (biòloga), Ousman Umar (emprenador social) i Paloma Gutierrez del Arroyo (especialista en música medieval).

Els disseny gràfic i d’art va a càrrec de Marina Colell (Graphitons) i les fotografies són d’Oriol Cervantes.

El concert de pre-estrena va ser el 27 de setembre a les Festes de la Mercè de Barcelona i la presentació oficial del disc serà el proxim 17 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa.

Elena Tarrats i Marc Vilajuana són artistes multidisciplinaris que es mouen en l’àmbit de la música, la dansa i la interpretació. Es van conèixer fent l’espectacle Maremar de Dagoll Dagom (2019).

Ella musicalment destaca treballs amb els músics Carlos Núñez, Marc Timón, Albert Guinovart, Xavi Torras, Maria Coma o Andreu Gallén; en teatre destaca la seva col·laboració habitual amb Julio Manrique en muntatges com L’ànec salvatge (pel que rep diverses nominacions) o Jerusalem. En televisió apareix molt joveneta a Vent del plà o Gran Hotel, entre més sèries i pel·lícules de cinema.

Ell destaca actualment per la participació en els espectacles de dansa Kòrps i Parrà de Miquel Barcelona, col·laboracions amb Les Impuxibles, amb el músic Carlos Martorell i Bru Ferri. En la seva trajectòria com a creador ha elaborat el solo multidisciplinar de llarga durada 7 Autoretrats i ha dirigit i coreografiat cinc ballarins a Gente Haciendo Cosas en Bucle y a Veces No. Va treballar com a actor a La família dels Súpers (TV3).

No hay comentarios:

Publicar un comentario