viernes, 19 de febrero de 2021

Maluks ens presenten l'àlbum debut "Som i Vibrem"

MALUKS ES POSTULEN COM A REINES DE L'ELECTRO-TROPICALISME VALENCIÀ AMB SOM I VIBREM, EL SEU ÀLBUM DEBUT

▶ El quartet femení d'urban i tropicalisme valencià Maluks presenta avui el seu debut Som i Vibrem, onze canonades d'electrònica 100% ballable i empoderada

▶ Maluks reivindiquen les veus femenines a l'escena musical del moment i canten a l'essència combativa i comunal del poble valencià a ritme de dancehall, dembow, rap, soca i timba llatina

▶ Som i Vibrem compta amb les col·laboracions de La Fúmiga, Tremenda Jauría i Pupil·les, entre d'altres

L’escena musical urbana valenciana bull darrerament amb propostes festives i reivindicatives que triomfen per tot l’estat. En aquest context tan ric, el quartet del barri valencià de Benimaclet, les Maluks, es perfilen com un dels projectes musicals valencians a tenir en compte aquest 2021.

Maluks neix el 2019 de la fusió de les arrels mediterrànies amb ritmes caribenys i tropicals, i de la seva posada al dia gràcies a una producció musical purament electrònica i ballable. Després d'un reguitzell de singles i clips a les xarxes, amb menys de dos anys de vida, han omplert sales per tot el País Valencià i part de Catalunya i han tocat a festivals com Feslloc, Festivern o el Viña Rock.

Aquest 2021 presenten el seu àlbum debut, Som i Vibrem, amb 11 canonades d'electro-tropicalisme valencià, en femení, empoderat i 100% ballable. Sota la producció del bagenc Puxi, la banda valenciana desplega una paleta sònica que inclou dancehall , dembow, rap, soca o timba llatina amb grans dosis de baixos i vibracions positives.

El tracklist de Som i Vibrem destaca per la seva inspiració eminentment ballable, però les valencianes no desaprofiten l'oportunitat per marcar perfil i dotar la música d'un missatge transversal que respira una dialèctica entre identitat col·lectiva i autoaprenentage, empoderament i sororitat. El disc l’obre la cançó més sabrosona de l’àlbum, “Me Toca”, una reivindicació de les dones a l’escena musical on col·laboren amb La Fúmiga. Segueix amb “Comboi”, un recull de totes aquelles coses lligades a la cultura valenciana que fan felices al quartet, -comboi és una paraula valenciana sense traducció-. A continuació trobem “Naveguem”, un cant a l’estima i als aprenentatges que fem en cada relació, i la sentimental “L’espera” amb ZeBRASS, que, nascuda durant el confinament, tracta sobre sentir-te empresonada i sola. Més col·laboracions arriben a “Olor d’ones”, una cançó sobre l’amistat amb Pupil·les, a la costumbrista “Soca-rel” amb Pa Lao, que ens retorna als dies d’Orxata Sound System, i a la vitalista “Colors i sabors” amb Tremenda Jauría. Les Maluks més combatives apareixen a “Contra l’oblit”, una cançó antifeixista a ritme d’electro-cúmbia i amb Carles Belda a l’acordió diatònic. Seguidament, “Fins l’alba” ens recorda la necessitat de reivindicar espais on les dones puguin ballar lliures sense haver de suportar comportaments masclistes. El disc acaba amb “No more”, un dancehall tranquil·let sobre com de necessari és mirar endins i valorarnos. “Navedub” és un bonus track, una remescla DUB de “Naveguem” de la mà de Chalart 58.

No hay comentarios:

Publicar un comentario