lunes, 15 de febrero de 2021

Oscar Peris ens presenta el disc "Zero per infinit" i el més nou "Nascuts per aprendre"

Oscar Peris (Llaurí, 1995) va començar el procés d'escriptura de cançons l'any 2017. Després de no haver estat massa involucrat en el món de la cançó i de no haver pres més d'unes classes de guitarra i cant, sense cap ambició ni objectiu, els primers mesos tractant d'escriure i aprendre a cantar i a tocar la guitarra van coincidir amb el trasllat a Holanda, per tant, es podria dir que l'època de criança va tindre lloc allí, on també va tenir lloc una primera actuació.

Durant els llargs mesos d'aprenentatge, la temàtica de les cançons va anar girant fins a acabar naturalitzant el llenguatge espiritual en gran part de les lletres fins arribar inclús a utilitzar-lo a cançons denominades "protesta". Estudiant d'ensenyances professionals de música en l'especialitat de saxòfon, 

Respecte a la part musical, l'estil es va començar a definir durant la temporada a Holanda, on la creixent influència de començar a escoltar més a Bob Dylan es va fer més present  i es van començar a definir musicalment  

Malgrat això, la major part dels dos discos es va construir musicalment a l'estància a Londres, després d'haver estat ja a Holanda, on també aquell estiu va decidir comprar-se una harmònica i veure com funcionava.

El primer disc "Zero per infinit" gravat en Gate 24, un estudi de so situat a Santa Perpètua de Mogoda, localitat pròxima a Sabadell i Barcelona. A grans trets ens trobem davant d'un artefacte musical cantat amb la mare llengua dels valencians i que se'ns mostra com una ferma i consistent proposta d'autor  que més enllà de la seva estilitzada tècnica acústica clarament influenciada pel geni de Duluth, ens mostra una lírica personal i acurada de notable alt, debut  que des de la primera escolta ens pot dur a afirmar sense risc a equivocar-nos que es tracta una de les sorpreses més gratificants de la temporada en curs.

L'influx d'eterns clàssics com "The times they are a Changin", "Forever young", "Blowin in the wind" ... està latent des de l'inici d'una "Tornaria" on s'esmicola a la perfecció la dita de "si tornés a ser jove sabent el que sé", o a "Passant la vida", tan vitalista com il·lusionant davant de les adversitats. Per la seva banda, l'ús de l'harmònica s'accentua el començament de "L'escola", una brillant melodia de tints reivindicatius davant el materialisme social que ens atròfia, en les més espirituals "Ànima bessona", "Passat incert" i la que dóna títol al disc, predomina una mirada més contemplativa i mística, amb versos que componen una imatge més abstracta.

El darrer disc "Nascuts per aprendre", el seu segon treball. Nou cançons que continuen el folk senzill que ens va mostrar en "Zero per infinit", revàlida que ratifica l'estil de l'artista valencià al que només li cal veu, guitarra i harmònica per a entregar-nos unes lletres punyents que ballen entre l'oníric i la reivindicació social incisiva.

Un disc com "Nascut per aprendre" demana temps d'escolta per gaudir dels seus petits detalls que el fan tant gran, un disc emocional, música acústica que rau en la importància de la quotidianitat de les lletres i el sentiment pur i de la terra. Una energia fora del comú que transforma la música amb una energia pròpia i especial

El disc inclou fotografies de Llorenç Peris Rubio i el disseny, maquetació i fotografies de l'estudi de Roger Gascon. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario