martes, 20 de abril de 2021

Es reedita tots els discos de la Trinca per Sant Jordi

 


El  popular trio de  Canet de Mar, La Trinca  format  per  Josep Maria Mainat, Toni    Cruz    i    Miquel   Àngel    Pascual   ,   ha   decidit    de   la   mà    de   la discogràfica Discmedi, reeditar, per fi, tota la  discografia original  publicada  pel segell Edigsa entre els anys 1969 i 1977, àlbums  que no  es trobaven a  l'abast del públic des de fa molts anys.

La Trinca va publicar 42 discos de llarga durada entre els anys 1969 i 1989 , cantant en català malgrat les dificultats en què es trobava la llengua catalana fins a l'any 1978 , any que es va establir la democràcia a Espanya . Cantar i triomfar en llengua catalana va ser la manera de fer de La Trinca per lluitar contra el règim franquista . Amb els seus missatges intel·ligents i sempre crítics van trobar gairebé sempre maneres de burlar la censura franquista.
¿Qui no recorda algunes de les cançons de “La Trinca”?
Amb aquest recopilatori faràs una passejada per la seva extensa trajectòria, d'ençà que el grup s'estrena l'any 1969. Les seves lletres sempre amb molt humor, iròniques i amb melodies encomanadisses que no pots deixar de cantar. Els 10 Cd’s , reprodueixen fidelment els primers LP originals, l’espectacular col·lecció consta dels àlbums: "Tots som pops" de 1969 , "Festa major" de 1970 , "Trincar i riure" i "L'orgue de gats" de 1971 , "Xauxa" de 1972, "Ca Barret" i "Mort de gana" de 1973, "Trincameron" de 1975, "Opus 10" de 1976, fins el "Vestits de milionari" publicat al 1977.
Al mateix temps es publica també una caixa, que inclou la col·lecció completa amb els 10 Cd's . Tots presentats en format digipack i amb les portades originals.

Aquest Sant Jordi, reedició de cançons de “La Trinca” música per tots els públics, amb aquestes tres veus inconfusibles de la cançó catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario