jueves, 22 de abril de 2021

Travis Birds publica el seu esperat nou àlbum'La Costa de los Mosquitos'

Calaverita Records publica el segon àlbum de Travis Birds, ''La Costa de los Mosquitos''. El disc s'ha publicat en edició CD i vinil 12 ".

''La Costa de los Mosquitos'' és el seu segon disc produït per Álvaro Espinosa i editat per Calaverita Records. En una original fusió de diferents personalitats sonores, construeix l'illa de el subconscient i les obsessions, les que atrapen i alhora enriqueixen

Mai subestimis el poder d'una habitació en soledat. Allà, on el món és aparentment més petit, s'escolta als mosquits amb més claredat, les veus interiors que ens porten a travessar una frontera invisible que només nosaltres som capaços d'assolir.

Dins d'aquest quart estava Travis Birds quan va iniciar la gestació del seu segon treball discogràfic, "La costa dels mosquits", a què s'enfrontava amb la motxilla carregada de l'experiència adquirida després de llançar “Año X” i l'esdevingut en la seva carrera en un temps rècord: l'èxit del seu single "Coyotes" -triat com a capçalera de la sèrie el Embarcadero-, de la seva participació en el disc "Tribut a Sabina. Ni tan jove ni tan vell "-amb" 19 dies i 500 anys després "- o col·laboracions amb artistes com Benjamín Prado, La Pegatina o Tu Otra Bonita, a més de la gran acollida del seu repertori i dels seus concerts.

L'artista escoltava una mena de brunzit existencial que es feia cada vegada més present i una melodia suggerent que la va endinsar en la composició d'un àlbum ric en matisos, evocador, diferent i amb tantes lectures que cap escolta s'assembla a una altra.

En la següent escena i mentre sona la cançó que obre el disc, Las Cinco Disonante, ni ella ni nosaltres estem a l'habitació. Hem creuat a l'altre costat com l'Alícia de Lewis Carroll, a l'illa imaginària de la seva costa dels mosquits. És l'inici d'un vol introspectiu cap al desconegut lluny de la letargia. Els sorolls onírics de guitarra, els efectes o les capes de veus ens endinsen en una altra realitat, salvatge i impredictible com la naturalesa. Els instruments entren i surten de les capes ambientals amb un cor rock. "Somni amb tu dormint amb ell. És tan estrany voler-te diferent, com si fóssim simplement dues criatures en suspens ".

Claroscuro obre la caixa de pandora, encén els llums ocultes. Els mosquits són en realitat pors, ansietats, relacions tòxiques i obsessions. Ella canta a aquestes sensacions desesperades des de la ironia i amb un punt almodovarià. En la lletra construeix un bell paral·lelisme entre el silenci de l'altre i la lluna, tots dos ingovernables. El contrabaix atorga una profunditat única a l'igual que la instrumentació minimalista amb el piano enigmàtic de Luca Frasca al capdavant que converteix definitivament la cançó en un viatge. Aquí està un altre dels atractius de l'àlbum: les diferents personalitats que anirà adquirint la madrilenya, entre el folklòric i el contemporani. "Sospito que tinc la culpa de veure plorant. Que part de el temps que inverteixo i que perdo en voler-te, m'està destrossant. I em crec que el vent no segueix bufant quan jo li tanco. Em crec que el món no segueix girant si no estic jo allà per veure-ho ".

En general, tot el conjunt es mourà en aquesta línia de producció dirigida per Álvaro Espinosa. L'arrel juga amb una àmplia gamma de sonoritats modernes, textures i ambients que ens esglaien des del primer moment. Un s'asseu a escoltar aquest treball com qui gaudeix d'una pel·lícula, de curtmetratges sonors que resulten tan inspiradors i visuals que podem veure a través d'ells. És la música d'un geni boig portada a una altra dimensió, a una altra profunditat de pell que s'allunya del convencional amb un fort poder d'atracció.

En Tananana, treu el cap a l'illa poc a poc la llum. L'obsessió, la recerca o la resignació adquireixen to d'alleujament. El joc d'instruments, els sorolls o sons naturals aporten un aire desenfadat a una composició dolça que compta amb la col·laboració terrenal de l'argentí Kevin Johansen. "Quan et creus que ningú va a mirar-te jo t'he vist i m'he trencat la cara per tu".

No hay comentarios:

Publicar un comentario