lunes, 3 de mayo de 2021

Boikot ens presenten la seva basant folk amb el disc "Balkan Acoustic"

Si el món s'ha vist abocat a viure un impas, causat per un virus, Boikot han volgut en aquest temps d'aïllament casolà i obligatòria reflexió, obrar en conseqüència. No són cançons noves les que ens presenten en "Balkan Acoustic", no és un disc més en la carrera de Boikot, és el resultat d'haver viscut uns temps excepcionals, unes circumstàncies que mai haguéssim pensat viure més enllà de la pantalla d'un cinema.

El nou disc és el testimoni d'aquests temps estranys, Boikot han volgut reflexionar i per això han optat per gravar recreacions de títols indispensables del seu repertori amb un tractament musical que res té a veure amb la seva línia habitual punk rockera i electrificada.

Mentre avança la investigació sanitària, mentre es tracta de buscar una normalitat mundial, mentre tornen els concerts grans i els festivals de sempre, Boikot volen ensenyar-te Balkan Acoustic, un repertori amb alguns dels seus temes de sempre plantejats des de la nuesa del folk i els instruments acústics.

No obstant això, no és una anomalia o estranyesa veure a Boikot transitar per aquests camins musicals folklòrics o tradicionals. Al llarg dels seus gairebé trenta-cinc anys de carrera, la banda ha demostrat poc estancament i si moltes ganes de conèixer, afegir i barrejar, dins, sempre, de la seva vocacional tendència al punk rock. Lluny de hermetismes, Boikot han adaptat i ampliat la seva formació original (Juankar a el baix i veu, Albert a una guitarra i veu, Kosta a l'altra guitarra i la veu i Grass a la bateria) en múltiples ocasions per tal de donar textura i esplendor al seu punk rock reivindicatiu (en aquest disc estan Xabi amb la trikititxa, Janus amb l'oboè, el saxo i el corn anglès i Juanan amb el violí i la trompeta).

El germen d'aquest nou treball, Balkan Acoustic, l'hem de buscar a l'any 2016, en un projecte inacabat de la banda que va acabar oblidat en un calaix de soterrani. El obligatori confinament, la impossibilitat de fer vida social, tot això va fer que el grup ho trobés allà l'any passat, al temps zero de la pandèmia. Tot just eren esbossos, guies bàsiques de les cançons, però la idea prenia una altra dimensió en aquells dies. En aquest moment tot va prendre sentit, tot va encaixar, era el moment d'acabar de donar forma aquest projecte íntim, amb olor de llar, sense grans focus, proper ... i compartir-lo amb el seu públic.

Durant els primers mesos d'aquest any 2021 Boikot han polit i tirat endavant aquell oblidat projecte, Han fet immersió en l'arrel del popular sense perdre la seva essència per adaptar alguns dels seus èxits, han afegit arranjaments i musicalitats balcàniques a la barreja, s'han apartat de l'enrenou per posar-se sobre l'obligatòria calma mundial.

Amb convidats que són família o gairebé (Inés i Erika Vázquez, Aurora Beltrán, Alfredo i Iker Piedrafita, Santa Salut, Raúl Flox i Oreka TX a la txalaparta) Boikot t'ensenyen la seva part més íntima i despullada, la seva manera d'interpretar a casa i sense molestar els veïns les cançons que van sonar i sonaran en concerts per a diversos milers d'espectadors pel que fa això torni a la normalitat.

Balkan Acoustic sempre serà recordatori, quedarà com un testimoni del que s'ha viscut en un excepcional període de temps més que com una referència discogràfica a l'ús.

No hay comentarios:

Publicar un comentario