miércoles, 19 de mayo de 2021

Guillem Roma ens presenten "Kiribati" una nova explosió

Una explosió d’energia tropical carregada de sensibilitat, missatge i originalitat, així és el nou disc de Guillem Roma. Noves cançons amb col.laboracions com la de Sílvia Pérez Cruz o els mexicans Daniel, me estás matando, que eleven el salt artístic de l’artista a un nou univers d’alt voltatge.

"Kiribati" (U98Music, 2021)  és un arxipèlag d’illes del pacífic, un paradís al mig del no res i el primer país que quedarà submergit sota el mar pel canvi climàtic. Un fil conductor que uneix 11 cançons desprenent força vitalista, bellesa i amor per recordar-nos que necessitem un canvi si estimem el món que ens dona vida. El disc reafirma la voluntat de reforçar aquesta música compromesa, poètica i fresca que sempre ha caracteritzat les cançons de Guillem Roma.

Guillem Roma fa una aposta per una renovació del seu so amb una sonoritat moderna i original que acompanya i emmarca les noves cançons en un concepte acústic potent i amb gran personalitat gràcies a un equip de musics de luxe i el treball conjunt amb Panxii Badii en la producció (Ferran Palau, Nuria Graham, Anna Ferrer). Un disc on s’ajunten la contundència amb la senzillesa d’elements i on la veu agafa una nova dimensió. Un espai on conviuen els ritmes tropicals amb el mediterrani o els ecos vintage de melodies clàssiques amb la modernitat d’un so treballat i cuidat al mes mínim detall.

La influència dels anys en què Guillem Roma va viure a Mèxic i a Cuba reviu amb força amb una actualització de generes com el bolero. Per exemple en cançons com “Ya nunca lo sabràs” que compta amb la col.laboració del famós duo Mexicà Daniel, me estas matando (referents actuals d’aquesta tendència). Un dels moments estel-lars del disc és l’emocionant veu la Sílvia Pérez Cruz ajuntant-se amb la màgia d’una cançó profunda que desperta sensacions i que esdevé puntal per entendre tot el disc. Un autèntic regal pels sentits!

Al marge de les etiquetes i amb un estil personal Guillem Roma no para de fer créixer una proposta original que arriba ràpidament a qui l’escolta ja sigui per l’univers reflexiu de les seves lletres, l’energia optimista que desprèn o la connexió especial que aconsegueix en cada un dels seus concerts! Ja feia temps que estàvem pendents de noves cançons i després de recollir èxits amb l’última gira que tot i el covid l’ha portat per tota Catalunya, Mèxic, Madrid o Euskadi, el músic osonenc alça la mirada per continuar escampant la seva música, bon rollo i tot la felicitat que ens mereixem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario