miércoles, 12 de mayo de 2021

Mario Boville ens presenta el seu nou disc "Semillas"

Ja està disponible en plataformes digitals “Semillas”, el nou àlbum de Mario Boville. En aquest nou treball el guitarrista i compositor madrileny proposa un viatge al llarg de músiques ibèriques i llatinoamericanes al costat d'un nodrit grup de músics de diversa procedència. Un quadern de bitàcola que relata els periples i preocupacions de l'autor en el que marida ritmes festius, habituals del seu anterior projecte, Alpargata, amb composicions més íntimes i introspectives.

“Semillas” han col·laborat artistes com Pedro Pastor, Club del Río o Faneka i instrumentistes com Victor G. Aceituno, Karima Toré, Darío Santamaría, Arturo Pueyo o Julián Olivares.

El passat 8 de maig va presentar l'àlbum amb un concert amb tota la banda en sala El Sol (Madrid), esdeveniment que combinarà amb presentacions en format petit a la resta de ciutats de la península.

L'artista madrileny, establert a Granada, segueix l'estela de grans autors de la música en espanyol, com Javier Krahe, Kiko Veneno, Manu Chao, Rubén Blades o Javier Ruibal. En l'última dècada s'ha dedicat a recopilar i estudiar ritmes de diverses parts de món al llarg dels seus múltiples viatges, per incorporar-los al seu univers sonor.

 “Señor Cacique”, primer avanç de l'àlbum “Semillas”, és una cúmbia combativa i irreverent, compta amb la col·laboració de Pedro Pastor, amb aquest tall es submergeix en la fusió d'arrel, i aprofita per ficar el dit a la nafra de la indústria musical, assenyalant l'explotació a la qual se sotmet als artistes i treballadors de la cultura. Una situació que lamentablement afecta cada vegada més sectors de la societat, en la qual el poder i la riquesa s'acumulen cada vegada en menys mans, en detriment de la majoria.

En aquest nou treball, Mario Boville tracta temes íntims i universals: la recerca de l'amor, la problemàtica de la societat contemporània, el respecte cap a la natura i la importància del món rural. Desplega aquí una variada paleta de colors, en què fusiona folklores llatinoamericans, africans i ibèrics. En un viatge d'anada i tornada, amb sons fronterers, et transporta de Jerez de la Frontera a Mali, de Galícia a Puerto Rico, de l'Havana a Lavapiés, i així successivament en una diversitat de paisatges i textures.

Encara que un artista posi tota la seva energia a fer un disc, el millor moment per gaudir-és a l'escenari. Mario Boville és conegut per unir música, humor i improvisació, i convertir cada concert en una cosa màgica i diferent.

Ja sigui en solitari o amb els seus diferents projectes, al llarg de la seva trajectòria ha trepitjat escenaris de tot Europa i Amèrica Llatina, on ha tingut ocasió de compartir cartell i escenari amb nombrosos artistes com Luis Pastor, Aute, Carmen París, El Kanka, Antílopez, La Pegatina, Eskorzo, Rozalén, Bomba Estéreo i un llarg etc. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario