domingo, 25 de julio de 2021

‘Chroma’ és el tercer disc d'Albert Freixas

‘Chroma’ (Segell Microscopi, 2021) és el tercer disc d'Albert Freixas, després dels críticament aclamats {u} (RHRN, 2011) i Oopalana ( RedB Records, 2018).

Amb aquest disc, el músic i compositor es consolida com una veu genuïnament interessant que decideix no anar a remolc de les modes, per oferir un discurs atemporal i de contrastable qualitat artística.

Amb col.laboracions de luxe com els veterans jazzmen de l'escena Barcelonina Jordi Gardeñas a les bateries i Tom Warburton als contrabaixos, David Calvo al saxo tenor i la músic resident a Austràlia, Leticia Nischang als cors femenins, Chroma és un disc fresc i original, on Freixas segueix en la seva línia de fusió estilística, sempre amb el seu segell propi, i cada cop més transparent en el seu gran amor cap a la música jazz.

Temes com Broken song, en el qual Warburton I Gardeñas son un motor imparable sobre el qual Freixas vesteix amb una instrumentació de tall clàssic (rhodes, guitarres i veus) una cançó potent i evocativa que tracta de la bellesa en les imperfeccions, el poder de reconèixer i estimar allò que potser ens descol.loca més de nosaltres mateixos I connectar amb l'amor propi. El solo del saxofonista sabadellenc David Calvo en els últims compassos ens transporta a l’època daurada del hard bop, fent una clara reverència a referents tant agosarats com el “Love Supreme” d’en John Coltrane.

A nivell conceptual, aquest vinil reivindica la bellesa de l’existència humana, devaluada constantment en la societat occidental en benefici del consumisme i capitalisme més voraços.

Temàticament, les lletres assoleixen una certa maduresa i, allunyant-se dels orígens més autobiogràfics dels seus primers discs, tracten temes universals com la por a viure (Personal light, Coup d’état), les separacions tòxiques (You made a monster), els laberints de la ment i l’ego (My well) i l’AMOR com a únic remei per a l’aparent debacle social contemporània.

11 temes que acaronen l’ànima, que són amor en vena, que ens mostren un artista compromès amb el seu art i enamorat de la MÚSICA.

Chroma ha estat enregistrat a l’estudi 8 Bits de Sabadell, Barcelona l'hivern del 20-21.

Escrit i produït per Albert Freixas.

Enregistrat pel mateix Freixas i per Eduard González.

Mesclat per en Quim Puigtió, “Kato”, l'abril del 2021.

Editat pel Segell Microscopi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario