miércoles, 8 de septiembre de 2021

Sebastià Gris presenta el seu primer treball en solitari 'Llorer, clau i canyella',




Sebastià Gris presenta el seu primer treball en solitari 'Llorer, clau i canyella' (Segell Microscopi, 2021), un disc de guitarra que busca plasmar en set cançons el que més li agrada d'aquest instrument.

Escrit i arranjat gairebé en la seva totalitat a la vora dels fogons de la cuina de casa seva, ha triat temes seus i d'altra gent per, com diu el propi Sebastià Gris "trencar-se les banyes per trobar i explotar cada color que el meu instrument i jo, com a instrumentista, podem oferir".

A Sebastià Gris sempre li ha agradat molt arranjar per a la formació que sigui, i assegura que si actualment disposés del pressupost i contactes necessaris, probablement aquest disc sería per a big band o orquestra de corda. Tot i això, celebra trobar-se en aquest moment concret, amb set cançons i una guitarra.

Aquest disc el va gravar a la sala de casa seva (Centelles, Osona) durant els dies 25 i 26 de maig amb una guitarra acústica Norman Encore B20 Folk, un Neumann KM184 apuntant al 14è trast a un pam de distància i una parella de Coles 4038 un apuntant al pont i l’altre al claviller de la guitarra a tres pams de distància. De la mescla i del màster se n'ha encarregat Josep Munar, que ho ha fet a la sala de casa seva a Barcelona.

Sebastià Gris (Manacor, 1994)  Entra en contacte amb la guitarra a l’edat de 14 anys i comença a rebre classes particulars al seu poble natal. És als 19 anys i després de passar un any tocant pels carrers de Stratford Upon-Avon (Anglaterra) que decideix traslladar-se a Barcelona per cursar els estudis superiors de guitarra al Conservatori del Liceu amb l’ajuda de la beca joves promeses de la Fundació Ferrer-Salat.

A Barcelona estableix i consolida la relació que té amb la música avui en dia i on coneix a la gran majoria de músics amb qui treballa ja sigui com a interpret, arranjista, compositor, productor o docent. Un exemple és la cantant i compositora Magalí Sare, amb la que al 2020 llançaren el seu primer àlbum com a duet 'A boy and a girl' (Microscopi, 2020) i amb la que no sols han tocat arreu de Balears, Itàlia, Catalunya i la resta d'Espanya, sinó amb qui també han guanyat el 1r premi del concurs de jazz i música moderna de Juventudes Musicales de España el 2019 i el 1r premi SUNS Europe de música en llengües minoritzades a Udine, Itàlia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario