KRËODYLIA és l’àlbum debut de Laura Guarch, un disc de pop d’avantguarda on la música dialoga amb el paisatge. Lo riu, la brisa, el cosmos, el gel i la boira es fan presents i coexisteixen amb les veus de tots colors que habiten l’ànima humana.
Laura Guarch juga amb la seva veu a ser una i moltes a través de loops, harmonies i vocoders, i l’embolcalla amb una amalgama original d’elements orgànics i electrònics. Sons del paisatge natural, electrònica analògica, tècniques exteses i piano preparat conformen textures complexes de pur pop d’avantguarda.
El disc comprèn 10 cançons originals: els singles auto-produïts amb Chris Murphy Fleeting Light i Nàufrags, i 8 cançons co-produïdes a l’Olivera Estudi amb Vic Moliner, Laia Vallès, Pau Brugada i Chris Murphy, inclosos els nous singles Círculo Lunar i Body in Pain. El disc ha estat mesclat per Panxii Badii i masteritzat per Peter Beckmann a Technologyworks Mastering.
Krëodylia s’obre amb Reconquístate, l’acceptació i l’autoestima com a punt de partida del viatge. Segueix amb el single Body in Pain, que ens posa davant la cara la diferència social a partir de cossos vulnerables en diferents llocs del món i en diferents circumstàncies. Continua amb Círculo Lunar, un cant a la naturalesa com a mare, a la creativitat femenina i al poder de crear vida. Seguim amb Post-Truth, una reflexió social sobre l’època de la post-veritat, i tanquem la primera part amb Boira, la cançó més íntima del disc que ens connecta amb els universos paral.lels que contenen tot allò que no hem fet, dit ni escollit.
La segona part del disc, molt centrada en la reivindicació ecologista i també social, obre amb Fleeting Light, un cant còsmic a la pèrdua de la biodiversitat a la Terra, als sons que es van apagant i a com ens miren les estrelles en aquest procés. Segueix Nàufrags, un cant nostàlgic sobre les platges que es perden sota el mar i les abraçades perdudes en el món pre-pandèmic. Continua A Loving Sound, una crida a l’empatia pels refugiats i persones migrades que provenen de situacions de conflicte als seus països d’origen. Segueix Sediments, una cançó afincada en la lluita per salvar el Delta de l’Ebre. El disc clou amb Spring with Me, una invitació a la renaixença espiritual mimetitzant-nos amb la primavera, quan la vida floreix arreu després de cada hivern gèlid.
Khreode és un neologisme en biologia que defineix el ‘camí necessari’ que fa una cèl.lula embrió per créixer i transformar-se per arribar al seu destí. A través de Krëodylia l’artista d’Ulldecona recorre aquest camí de transformació necessari per viure d’acord amb la seva naturalesa i autenticitat.
Krëodylia és creativitat i creixement, un nou paradigma sobre com relacionar-se amb un mateix, amb els altres i amb l’entorn, és espiritualitat basada en la natura, reivindicació ecologista i feminista, justícia social, transformació i transició, és el cos present, és participació sensorial en el paisatge, és compromís amb el territori, és el poder de lo col.lectiu. És un chreode o recorregut sonor necessari que connecta cèl.lules embrionàries a la immensitat del cosmos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario