domingo, 16 de enero de 2022

Sau ensenya "Trossets de mi" el single que formarà part de nou disc “Mil i una nits i uns quants dies”

La mítica banda de SAU treu nou disc després de 24 anys. Del disc, que sortirà al mercat a principis del 22, ara es presenta el single “Trossets de mi”, un dels 11 temes originals, que componen la nova producció.

Pep Sala al capdavant com a compositor i lletrista canta amb la nova veu del grup, Jonathan Argüelles, acompanyats per la banda original de SAU.

El single “Trossets de mi” és la primera cançó que es dóna a conèixer del disc “Mil i una nits i uns quants dies”, que sortirà al mercat a inicis de 2022

SAU, un dels pioners de rock català, va ser un dels grups de més èxit de la dècada del 90. Omplia teatres, esplanades i  d’altres espais immensos on el públic els aclamava. El llegat que va deixar són 10 discos d’estudi i un munt de cançons  que tota una generació no oblidarà mai. Però, a més, alguns dels seus èxits com “El tren de mitjanit” i el “Boig per tu”,  entre d’altres, han anat molt més enllà d’aquella generació i han traspassat edats i fronteres.

“Mil i una nits i uns quants dies”, el nou treball discogràfic

Han passat 24 anys des que va sortir al mercat l’últim disc de SAU. Més de 1.000 nits i força, força dies més. Però a la  banda també feia dies que s’incitaven els uns als altres amb el “per què no…?”. I, sí, finalment s’han retrobat amb  ganes de tornar a sonar junts i compartir noves cançons amb el seu públic i amb d’altres de nous.

Ara, la banda actua sota el nom SAU30 i està composta per: Pep Sala com a compositor, lletrista, veu i guitarra  elèctrica. De fet, el que ja havia fet sempre a Sau. Com a nova veu, la banda compta amb la incorporació de Jonathan  Argüelles. Als teclats, Ramon Altimir. A la bateria, Quim “Benítez” Vilaplana; Al baix, Pep Sánchez i a la guitarra  elèctrica, Josep Lluís Pérez. Fins i tot d’altres col·laboradors del disc “són SAU”. És el cas de Joan Capdevila, coautor  d’algunes lletres i de Salvador Aumedes, col·laborador habitual d’en Pep Sala. En tot cas, tots ells protagonistes de la creació del mite SAU i davant d’un nou trajecte per recórrer.

Pep Sala: “Trossets de mi" vol transmetre la idea de que cada cançó, cada concert, cada enregistrament, fins i tot potser cada nota no és res més que un trosset de qui l’ha escrita, de qui l’ha cantada o de qui l’ha interpretada. En certa manera, ajuntant tots els petits trossets de l’obra d’un artista, pots arribar a configurar una imatge molt semblant a ell mateix”. A ritme de rock, aquest single és només el primer pas cap a un àlbum format per 11 temes. D’aquí a l’estrena del disc,  dos singles més marcaran el compte enrere. L’art de l’escultor i pintor Domènec Batalla és la imatge del disc Trossets d’art s’escampen per tot el disc. Una pintura per a cada cançó, per a la portada... Són obra de l’artista i escultor contemporani ripollès Domènec Batalla, amic personal d’en Pep Sala. Un creador a qui el captiva la simbiosi de materials com la fusta, el ferro, amb un gairebé màgic tractament del color i les formes. Des de la portada del disc fins al llibret interior, Domènec Batalla, de la mà d’Ignasi Pla (ex mànager de SAU i dissenyador del disc), contribueix a la creació d’aquesta nova simbiosi: la de la música, la pintura i l’escultura.

Una combinació artística que s’escamparà també a través de l’escenografia dels concerts previstos a la gira de “Mil i una nits i uns quants dies”, que recorrerà el territori.

No hay comentarios:

Publicar un comentario