sábado, 19 de marzo de 2022

Picot ens presenta el disc debut “Les ales del cavall”.

La música de Picot és com una passejada pel bosc un diumenge al matí. Pots passejar-hi alegrement cantussejant o conversant animadament amb qui t’acompanya. Potser t’atures a descansar i de cop t’embriaga l’energia del bosc. Primer et sorprendrà el silenci, interromput per aquí i per allà per la veu d’algú a qui encara no coneixes. Poc a poc descobreixes una música que t’envolta: són cançons que neixen de la terra de la música mediterrània, nodrides per la veu de moltes generacions de músics i poetes catalans. 

Aquesta música és la que s’han trobat Jordi Marfà (veu i cordes) i Daniel Pitarch (teclats) passejant pel seu bosc, i que ens porten en el seu disc de debut “Les ales del cavall”. Es tracta d’un treball íntim on la música i la paraula son protagonistes, i on hi ha espai per al silenci, l’emoció, i per sentir les bestioles que portem a dins.

El disc s’obre amb “T’he engendrat amb dolor”, poesia musicada de Maria Mercè Marçal. Les melodies mediterrànies s’entrellacen amb les paraules de la poeta, surant sobre senzilles harmonies pop. Al llarg del disc hi trobem lletres pròpies, altres de Walt Whitman o de Joan Vinyoli, o fragments de Mercè Rodoreda o Jean Cocteau. La sonoritat eclèctica de Picot varia de temes més clàssics, com “Bèstia”, fins al pop vuitantero d’“Estem estalvis”.

Jordi Marfà i Daniel Pitarch porten més de 20 anys compartint escenari. Amb el grup Cheb Balowski han publicat diversos discs i han girat tocant en més de 500 actuacions per Catalunya, Europa i el Magreb. Amb la formació Mamut Cinema, quartet especialitzat en sessions de cinema mut i música en directe, han creat espectacles per Caixaforum, pel CCCB, i tocat en festivals internacionals de cinema per tot Espanya. També han realitzat música per a obres de teatre, entre les que destaquen “Cremades d’últim grau” i “Rastres Argelers” (Aina Huguet) o “Instruccions per enterrar un pare” (Carmen Marfà i Yago Alonso). Amb Picot, el seu darrer projecte, han tocat per tot Catalunya. Han actuat dins el programa “Viu el Parc” de la Diputació de Barcelona, i han portat la seva música des de la Taverna del C.A.T. fins al Museu Romàntic de Vilanova i la Geltrú. 

Tots dos provenen de formació clàssica, i han seguit la seva formació en música moderna al Taller de Músics o al Conservatori del Liceu. Des de la infància han estat en contacte amb la música folk. La influència de la música tradicional de diverses regions del món, combinada amb el rock i el pop, els han portat a fusionar sempre diferents gèneres en tots els seus projectes musicals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario